Късметлия спечели джакпот от 731 млн. долара

Късметлия спечели джакпот от 731 млн. долара

Джакпотът в лотарията Powerball на стойност 731.1 милиона долара е спечелен с един билет, продаден в Лонаконинг, щата Мериленд, в магазин от веригата „Кони Маркет“, предаде Асошиейтед прес.

Магазинът, който се намира в окръг Алегени, ще получи бонус от 100 000 долара за продажбата на билета за петата най-голяма лотарийна печалба в историята на САЩ.

Джакпотът в Powerball се натрупа до внушителните над 730 милиона долара, след като повече от четири месеца никой не успя да познае печелившите числа.

Още по-солидно е натрупването в лотарията „Мега милиони“, в която джакпотът надхвърли 970 милиона долара преди поредния тираж в петък вечер.

Късметлията, спечелил джакпота в Powerball, може да остане неизвестен – Мериленд е един от щатите, които позволяват на печелившите да останат анонимни. Опазването на подобна крупна сума в тайна обаче е трудно, особено ако билетът е закупен от местен жител.

Лонаконинг е град с около 300 семейства, в който нивото на бедност е около 20% – много над средното за страната.

Оцелелият джакпот в лотарията „Мега милиони“ на стойност 970 млн. долара е третият най-голям в историята на САЩ.

Най-големият джакпот в размер на 1.58 млрд. долара, който се натрупа в лотарията Powerball, беше спечелен от трима души през 2016 г., припомня БТА.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *