Към онлайн обучение преминаха в Математическа гимназия – Гоце Делчев

Към онлайн обучение преминаха в Математическа гимназия – Гоце Делчев

Причината е повишаване на положителните проби с коронавирус. Под карантина са общо 246 ученици в 10 паралелки на два випуска. Съгласно установения алгоритъм при достигане на заболеваемост от 10 процента за съответното училище директорът може да поиска осъществяване на ОРЕС /обучение от разстояние в електронна среда/. Така с разрешение от МОН присъственият учебен процес в ПМГ „Яне Сандански“ преустановен.

За областта обаче броят на карантинираните паралелки/ученици е по-малък в сравнение с края на месец септември. Впечатление прави и че връщащите се в класните стаи са повече, отколкото „превключващи“ към ОРЕС.

Към 30.09. онлайн обучение се осъществяваше в 49 паралелки с 1251 ученици. Данните от вчера /12.10./ показват 27 паралелки с 620 ученици от близо 34 000 обучаващи се в областта.

Както „Струма“ писа, в края на септември само в Благоевград карантинираните паралелки бяха 22 с 552-ма ученици в 11 училища. Сега /към вторник/ онлайн учат само три класа на две благоевградски училища. Съответно за община Сандански от 15 с 396 ученици, карантинираните паралелки сега са 7 с 136 деца, а в Петрич, както и в края на миналия месец, са 5 класа с 129 ученици. Повишаване на заболеваемостта е регистрирана в Гоце Делчев, където към 30.09. имаше 6 деца, обучаващи се в ОРЕС.

На фона на това обаче се запазва тенденцията в някои общини, като например Гърмен, Хаджидимово, Разлог, Банско, Белица, да няма или най-много по един-двама ученици в конкретни училища да учат от вкъщи.

“Цифрите, с които РУО разполага в момента, не дават основание за затварянето на училища и масово преминаване към обучение в електронна среда“, коментира началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов Той сподели и че в телефонен разговор вчера предиобед е започнал началникът на РЗИ д-р Калоян Калоянов с актуалните данни, постъпващи от директорите на училищата, и допълни, че въпреки динамиката, обстановката в образователната система в областта като цяло е спокойна./Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *