Куриоз от Благоевград! Две различни партии издигат един и същ кандидат

Куриоз от Благоевград! Две различни партии издигат един и същ кандидат

Благоевградска област влиза в изборните анали на България като единствената в страната, където кандидат за депутат е опитал да се регистрира едновременно в 2 листи на различни партии, та ако не стане народен избраник от едната, поне от другата да има някакъв шанс, разкрива struma.bg.

Става въпрос за благоевградчанина Владимир Николов Живков, чието име за предстоящия вот се появи в листите на ПП „Българско национално обединение“ и на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“.

Двойната игра бе засечена от компютрите на Информационно обслужване, които установили повтарящото се ЕГН в двете листи. С нарочно писмо фирмата побърза да предупреди Районната избирателна комисия в Благоевград и тя бе принудена да заличи Живков в листата на русофилите, защото тази партия подала документи за регистрация след БНО. На всичкото отгоре русофилите не успяха в указания им срок да намерят заместник на Живков за третата позиция в листата си и сега тя ще се появи в бюлетината за парламентарните избори на 14 ноември с многоточие, вместо име на кандидат-депутат.

„Случвала ни се е презастраховка на едни и същи лица, чиито имена се появяваха едновременно като член на СИК и застъпник, но до момента не сме имали случай кандидат за депутат да бъде включен в две различни листи”, коментира член на РИК – Благоевград.

Освен като кандидат-депутат от БНО в Благоевград, Живков е вписан за предстоящите избори и в листата на същата партия в Монтана. Така след като бе изхвърлен от изборите като русофил, сега той ще атакува вота на благоевградчани и монтанци от името на националистическата партия, която през 2016 г. издигна за кандидат-президент Митьо Пищова, през 2019 г. издигна Евгения Банова за евродепутат, а в началото на тази година предостави листите си като мандатоносител на Гражданска платформа „Българско лято”, създадена от бизнесмена Васил Божков.

Самият Вл. Живков отдавна търси политическия си гуру и през последните 14 г. се явява на всякакви избори с какви ли не листи.

През 2007 г. той бе кандидат за кмет на Благоевград от ПП Християн-социален съюз. През 2011 г. пропусна кметските избори в Благоевград, но пък като председател на „Нова сила“ тогава издигна Радостин Джельов за поста. През 2014 той все още беше в партията, учредена от бившия зам. председател на партия „Атака” Антон Сираков, и се кандидатира за депутат от ПП „Нова сила“.

На парламентарните избори този април Живков вече беше трети в партия „Възраждане на отечеството“ – партията, основана от 500 армейски генерали и офицери от резерва, която стана част от коалиция „Патриотичен фронт”. На тези избори партията получи в Благоевградска област 361 гласа, от които 10 бяха дадени преференциално за Владимир Живков.

През юли вечният кандидат за политически постове вече бе кандидат-депутат от Благоевград от името на „Ляв съюз за чиста и свята република” – коалицията на 4 леви партии с организационен секретар Жан Виденов. Резултатите му бяха като априлските.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *