Кувертите за Нова година в Белград започват от 59 евро

Кувертите за Нова година в Белград започват от 59 евро

Традиционно дестинациите на съседите са едни от най-търсените от нашенци за Коледа и Нова година, заради достъпните цени, купона, вкусната храна и възможността да се пуши в заведенията.

Над 9000 заведения и над 300 000 легла за настаняване в хотели и къщи да гости очакват българските туристи в Белград, заяви зам.-директорът на Туристическата организация на Белград Слободан Улкович. Сред стотиците причини да бъде посетен Белград е зимния фестивал, който продължава от 8 декември до 8 януари и включва различни събития, коледни базари, ледена пързалка, забавления за деца, безплатни представления и концерти на прословутите сръбски духови оркестри.

Ако искате да посетите Белград извън празниците, имайте предвид, че всяка събота през годината можете да посетите напълно безплатен концерт в атриума на Националния музей в Белград. Сред интересните варианти да обогатите уикенда си е и пътуване до Нови Сад, което ще ви отнеме само 30 минути с новия скоростен влак между двата града. Цената на билета е около 300 сръбски динара или под 6 лева.

Посланикът на Сърбия у нас Н.П. Желко Йович припомни, че след направените от сърбия инвестиции в инфраструктура през последните години, разстоянието от София до Белград вече се взима за около 4 часа. „Това е добра предпоставка за развитието на туризма между двете страни“, подчерта той. Йович се надява България също да си оправи по-бързо пътищата, за да могат и сърбите да стигат по-бързо до София, до зимните ни, спа и морски курорти.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *