Крупник се стяга за празник

Крупник се стяга за празник

От незапомнени времена, в последната събота на месец август, в село Крупник има голям празник. Тогава е Младежкият събор.

 

Някога, този младежки събор съвпадал и с професионалния празник на миньора. Тогава въглекопачите от цялата община се събирали за общ празник на поляните на входа на селото. Успоредно с тях, в центъра, се веселили младежите.

 

PraznikKrupnik

 

Днес, големият празник на Крупник е в края на август, в последната събота. На 28-и август, тази събота, площадът в селото ще бъде преобразен празнично, за да посрещне своите гости.

 

Подготовката за събора тече с пълна сила. Вече е ясна и програмата с мероприятия, подготвени за празничния ден.

 

Стартът на празника ще бъде даден още сутринта в 09:00 часа, когато ще се проведе традиционната футболна среща между отборите на ветераните от Левски (Крупник) и Миньор (Брежани). Тази година, в приятелска футболна среща ще се впуснат и младежите на Крупник и Полена.

 

Веднага след приятелските мачове, площадът ще бъде озарен от лъчезарните усмивки на най-малките – бъдещето на Крупник, за които е предвидено супер атрактивно детско шоу.

 

Вечерта от 20 часа започва тържествената програма.

 

В нея участие ще вземат талантливи деца от селото, които ще представят празнични стихчета, песни и танци.

 

За доброто настроение на присъстващите, в по-късните часове, ще се погрижат любимецът на всички Малин Домозетски, едно от най-новите попълнения в поп-фолка –  красивата Джия и голямата звезда на родния поп-фолк – Ивана.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *