Крият ли нещо руснаците в Сибир?

Крият ли нещо руснаците в Сибир?

Има интересни теории на конспирацията за невероятни находки по цял свят.

Някои звучат налудничаво, но си заслужава да се разкажат с уговорката, че няма преки доказателства за истинността им.

Сред най-интересните теории е, че в Сибир през последните години са намерили древен вирус, който е бил замразен през последните 30 000 години и най-интересното е, че тук учените се натъкват на страшни и странни създания, животни които са способни да възкръсват, даже и пришелци.

Звучи като пълна измислица, нали?

Този огромен, студен район крие много загадки, за които днес в този видеоклип ще ви разкажа.

С вас е Ayhan Infire, и днес ще ви представя най-странните находки, които се твърди, че са намерени в Сибир, които буквално са подлудели учените.

Древен вирус

В 2014 година група микробиолози от Франция са се занимавали с изучаването на състава на леда в дълбочина от 30 метра, откритието, което са успели да открият е шокирало учените. Оказало се е, че в дълбините са намерили опасен древен вирус на 30 000 години, това е била първата находка за жизнеспособен вирус, веднага след като са го отмразили вирусът е проявил признаци на живот и е бил способен да заразява, тестовете след като са ги сравнили с едноклетъчно животно се е разбрало, че размерите му са един и половина микрометра, за сравнение широко известният вирус грип не превишава 100 нанометри, а това означава, че е 15 пъти по-малък, за щастие намереният вирус от французкият микробиолог не се е оказал опасен за хора и животни, но това не означава, че не трябва да се притесняваме, вирусът намерен в Сибир е показало, че те могат да живеят под ледовете хиляди години, и топенето на ледниците във световен план могат да размразят опасен древен вирус и да започне глобална пандемия.

Учените се опасяват, че топенето на вечните ледове могат да пробудят епидемични и опасни болести, неизвестни на съвременната цивилизация.

Обаче не винаги вирусите, които се появяват на повърхността оживяват заради строгият контрол от учените. През Август 2016 година жителите на Ямало-Ненецкият автономен окръг са се борили с избухването на епидемията Сибирска язва на полуостров Ямал, епидемията са е разпространила сред северните елени, в резултат са починало повече от 2 000 животни, учените са споделили че разпространението на вируса също д способствал за аномални високи температури в региона,   но да се търси причината е било вече късно, трябвало е да се вземат бързи мерки за да се спре разпространяването на вируса.

В района, където са забелязали разпространението на вируса са били изпратени няколко групи военни, в това число и специалисти с химически и биологически оръжия, намиращите се в района местни жители са били бързо евакуирани от зоната на риска, и именно в такъв образ са успели да се справят с разпространението на вируса през 2016 година, а какво ни очаква в бъдеще е една голяма тайна.

Тайната на кратерите

На полуостров Ямал за последните няколко години са се случили много аномалии, например, там са започнали да се появяват странни кратери, но учените и до ден днешен не могат да обяснят по каква причина се появяват.

Първият кратер е с диаметър 20 метра е бил забелязан през Юли 2014 година от екипажа на вертолет по време на патрулирането на територията, голям кръгъл кратер, как е могло да се създаде нещо подобно?

Такъв ефект може да предизвика само взрив с необясними размери, но никой от местните жители не е виждал и слушал нищо, а през 2017 година се е появил мъж, който е споделил, че е видял как се е създал този кратер, мъжът е заявил, че е чул силен взрив и цялата околност се е покрила с гъст дим, след проверка на информацията са намерили още един кратер отстъпващ по размери на първият,как са се случили тези взривове?

Учените предполагат, че взривната вълна може да е дошла под земята, обаче вулканите нямат нищо общо с подобни явления, въпреки че, рецептата за подобни явления е прекалено прост, нужен е определена концентрация на метан, лед, вода и почва, но защо подобни явления не са случвали преди?

По мнение на учените, виновно е глобалното затопляне, именно това предизвиква повишена концентрация на метан в низките слоеве на почвата, но не гледайки на обясненията и мнението на учените са започнали да се появяват още по-странни кратери.

Организми

Мислите си, че ледовете крият само вируси? Далеч не. В топящите се ледници учените са открили още по сложни организми, те са били шокирани, когато са видели как червеите са се върнали към живота след размразяването им, забелязването на многоклетъчни организми наистина е удивило учените, и са започнали по- целеустремено да ги изследват, сега те се опитват да разберат какво е накарало червеите да възкръснат, които в продължение на хиляди години са били в замразен вид, възможно е резултатите да са ключът към криогенното замразяване на хора, това е удивително, но даже това не е най-шокиращата находка в тази подборка. Искате ли да узнаете как находка в Сибир истински е учудила учените по цял свят? Тогава гледайте по-напред, защото най-интересното предстои.

За тези хора, които все още не вярват, че в студеният Сибир могат да се крият истински чудеса, преди години учените в тези ледове са успели да намерят непипната от природата тяло на мамут,  разбира се, в отличие от червеите е било невъзможно да го възвърнат към живота, но степента на съхраненото тяло е поразило всички, съхранила се е даже кръвта по тялото му, между другото при учените се е появил шанс отново да заселят нашата планета с мамути,  разбира се всички експерименти на този етап са само в стадии на обсъждане, но биолозите са твърдо решени, а защо и не, при условие, че мамутите не са изчезнали преди много години, все пак шансове има, последните изчезнали видове са от преди 1000 години, за историците това означава вчера, идеята за създаването на мамутите са е появила в учените още преди 80-те години, генните инженери и биотехнологии за последните 20-30 години са придобили такова развитие, с което не може да се похвали нито една друга сфера, а още една наука, която може да се сравни с тях, е че учените са се научили да създават генетическо копие на клетките, копие на цял организъм, да четат генетическа информация, а след това да оперират с нея, методът на планиране е много прост, първоначално е необходимо да се намери жива клетка на мамут, при условие, че вече има доказателства, че могат да се намерят подобни животни, след това е необходимо да отгледат ембрион, със силите на сурогатна майка – женски азиатски слон, на първо четене всичко изглежда толкова просто, но има един голям проблем, който слага хикс на този метод, много е сложно да се намери жива клетка с цяло ядро, защото едно е това животно да е починало вчера и друго е да е починало 1000 години назад.

Голямо количество живак

В чистият си вид живакът е вредно за животните и хората вещество, стига само да попадне в малки количества във важна хранителна верига и това може да доведе до сериозни проблеми за еко системата, но какво правят в Сибир?

Сибир по мнението на много специалисти има най-големият запас на живак, по техните оценки в Сибир се съхранява около 7 милиона тона от това вещество, това е в два пъти повече отколкото останалата част от планетата. Какво ли още крие Русия в тези студени региони?

Живакът се е натрупал с времето от последният ледников период, токсичното вещество, съдържащо се в атмосферата, се комбинира с експандирана органична материя и е стояла във вечните студове. Въпросът е, кога живакът ще започне да се освобождава от топящите се ледници, в такова количество, че ще започне да представлява опасност за хората.

Токсичният метал може да се влее в реките ,океаните, с помощта на дъжда ще започне да прониква в почвата и в източниците на вода, а също и в микроорганизмите, с които се хранят по-големите живи същества.

Сибирски извънземен

През 2017 година двама жители на Иркутск са забелязали нещо наистина плашещо, двамата студенти са се разхождали в района и по пътя са забелязали тяло на някакво същество не приличащо на никой от жителите на нашият свят, младите момчета са заявили, че са намерили тялото на извънземно същество, който е дошъл от космоса и е починал в снеговете на Сибир.

Заснетите кадри младите момчета успешно са успели да ги продадат на известен руски канал, кадрите които са попаднали в интернет истински са шокирали хората, специалистите по Уфология вярват, че на снимките наистина е извънземно същество, за това свидетелстват самият му външен вид, ръст около един метър, зелен цвят на кожата, без дрехи и коса, експертите по извънземните уверяват, че пришелеца е починал в последствие, не очаквайки, че в Сибирска област студа е толкова суров.

Мнозина обаче смятат, че става въпрос за фалшификация.

Находката която в буквален смисъл е шокирала учените, въпреки, че не всеки ден се намират странни създания в този район, но това същество не просто е неизвестно за науката, а въобще не прилича на същество, което е живяло на нашата планета. Това същество е намерено от шахтьори в1 Якутия, тялото на животното е било мумифицирано, но е било много добре запазено, тялото му по-скоро прилича на птица, но от къде са дошли зъбите и ноктите на птицата?

Без съмнение родата на това животно отдавна вече е изчезнало, но особено удивителен факт е, че именно в района на Сибир учените са успявали да намират подобни странни добре съхранени същества на древни животни.

Не гледайки на малките размери на животното учените предполагат, че подобни животни са живели още в мезозойската ера, странните животни от Сибир далеч не са единствените чудовища в Сибир, местните аналози са разказали за древна легенда за чудовище, което се е криело в едно от езерата в околността и се е държал крайно агресивно. /Petel.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *