Кризисният щаб на община Благоевград с конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка

Разширява се дейността на социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора.

Кризисният щаб на община Благоевград проведе заседание днес, 07 август, от 16.00 часа в зала „22 септември“.

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов, ръководител на Кризисния щаб откри заседанието. По време на заседанието са набелязани конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка в страната. Към момента в трите болници – МБАЛ „ПУЛС“ , МБАЛ-Благоевград и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бившия Тубдиспансер/ се лекуват 66 болни с коронавирус, от тях 42 пациенти са от община Благоевград.

Щабът взе решение, за въвеждане на по-строги противоепидемични мерки. Сред тях са:

– в търговските обекти клиентите да бъдат по един на 15 кв.м;

– задължителна е дезинфекцията на колички и кошниците за пазаруване;

– осигуряване и спазване на физическа дистанция най-малко 1,5 м между посетителите;

– посещенията в нощните клубове, пиано барове и други подобни обекти за развлечения на открито и закрито да бъдат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при засилена дезинфекция на всички помещения;

– посещенията в заведения за хранене и кафенета на закрито и открито се допускат при заетост на местата до 75% от общия капацитет при засилена дезинфекция на всички помещения.

Разширява се дейността на социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора, в тази дейност ще се включат и доброволци от БЧК. Детските кухни продължават да работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Забранява се на таксиметровите водачи да качват пътници без предпазни маски и се задължават след слизане на пътника да извършат дезинфекция на автомобила. Задължават се всички таксиметрови шофьори и шофьори на автобусите от градския транспорт за носене на предпазни маски. В заведенията се забранява използването на наргилета от клиенти.

Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на автобусите от градския транспорт и откритите обществени площи в Благоевград

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *