Кризисният щаб на община Благоевград с конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка

Кризисният щаб на община Благоевград с конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка

Кризисният щаб на община Благоевград проведе заседание днес от 15:00 часа в зала „22 септември“.

Вр.и.д кмет и заместник-кметът по икономика на община Благоевград, Ясен Попвасилев, откри заседанието. По време на заседанието, което продължи до 16:20 часа  са набелязани конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка в страната. Директорът на МБАЛ- Благоевград д-р Огнян Митев съобщи за разкритите 101 легла за лежащо болни с коронавирус, които са запълнени с пациенти. Той обяви, че предстои разкриване на още легла в болницата, поради тази причина д-р Митев напусна заседанието спешно, за да предприеме действия по организацията. Очаква се да бъдат разкрити нови около 30 легла. Д-р Петър Георгиев съобщи, че в Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания има разкрити 15 легла за лечение на коронавирусна инфекция.

На заседанието присъстваха зам.председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград Васил Димитров и Радослав Митрев. Собственици на ресторанти и кафенета в Благоевград инициираха подписка за удължаване на работното време на заведенията  до 23:00ч.

След обсъждане на искането, бе проведено гласуване и Кризисният щаб взе решение работното време да бъде до 23:00 часа.

При стриктно спазване на разпоредбите за отстоянието между облегалките на столовете да бъде 1,5 метра, както и физическо отстраняване на маси с осигуряване на пространство за клиентите. Работното време на заведенията за хранене и питейните заведения се ограничава до 23:00 часа, като доставката на храни може да се извършва извън това време.

Община Благоевград апелира: Спазвайте стриктно разпоредбите на Министерство на здравеопазването, пазете вас и вашите близки!

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *