Кризисният щаб в Симитли се събра заради извънредна ситуация

Кризисният щаб в Симитли се събра заради извънредна ситуация

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов събра представителите на кризисния щаб на Симитли, сформиран заради извънредното положение с коронавируса. На срещата присъстваха зам. кметът Юлиан Мишев, народният представител Стефан Апостолов, началникът на полицейски участък – Симитли Васил Петров и кметовете по населените места.

На срещата обсъдиха евентуалните допълнителни мерки и начини за справяне със струпването на много деца и младежи на едно място. В тази връзка кметът Апостолов и кризисният щаб призовават родителите да обяснят на децата си какви рискове крие коронавирусът.

„От нас зависи да запазим здравето и живота на хората. Всеки един от нас трябва да следи дали се спазват правилата и мерките в условията на извънредна епидемична обстановка. Не трябва да се забравя, че нещата са все още опасни и че все още нищо не е свършило“, категоричен бе Апостолов.

Началникът на полицейски участък Симитли Васил Петров отбеляза, че при установяване на струпване на деца ще бъдат връчвани актове на родителите им във връзка с неспазването на правилата в извънредна епидемична обстановка.

Ръководството на община Симитли и кметовете по населени места апелират за разум и призовават всички да бъдат отговорни към себе си и околните.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *