Криза в разложката болница! Шефовете в болнични, лекари под карантина заради Ковид-19

В разгара на пандемията кадрови дефицит застигна и разложката болница. Директорът на болницата д-р Божидар Велев и заместник му, кардиологът д-р Пелтегов, са в болнични, съобщава Струма.

От вчера под 14-дневна карантина е завеждащата на неврологично отделение  д-р Жегова, тъй като съпругът й е с коронавирус. В интензивното отделение има двама лекари реаниматори, единият от които доскоро е бил под карантина, след като е изкарал коронавирус  заедно със съпругата си, която е общопрактикуващ лекар в Белица. Веднага след като се е излекувал, реаниматорът се е върнал в интензивното отделение, но той пътува и до болницата в Пазарджик, където е на договор. В Ковид  отделението на разложката болница няма лекар инфекционист, там работят интернисти – лекари по вътрешни болести, и кардиолози, които са на ръба на силите си. Извън строя е един от лекарите във вътрешно отделение, който е със счупен крак. Хоспитализираните пациенти с усложнения от коронавирус са 13, но  и вчера е имало много изписани. Има и болни с Ковид пневмонии, които са на домашно лечение.

Динамична е ситуацията и в благоевградските болници. Вчера хоспитализираните с усложнения от коронавирус във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград бяха 18. „Трима-четирима са пред изписване, така че имаме 2-3 легла свободни“, каза началникът на отделението д-р Румен Кондев. 10 са хоспитализираните в общинската болница по белодробни заболявания, като вчера 65-годишен благоевградчанин е бил преместен в реанимация заради влошаване на състоянието му, заяви шефът на бившия Тубдиспансер д-р Петър Георгиев. Отделението по хирургия в частната болница ПУЛС е било затворено за дезинфекция заради заразени лекари. В софийски болници след усложнения от коронавирус са постъпили за лечение лекари от Благоевград.

49 новозаразени с коронавирус в област Благоевград, пореден Ковид-рекорд в страната 998.

 

pirinsko.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *