Красотата на Разлог и разложанката грейна от изложбата на Петър Петров

Разложанката като тайнство, като вселена – в традиционния празник – с красива носия и горда осанка е вдъхновила „Българските корени“ за изложба на съвременната красота на българката.

56 творби на фотографа Петър Петров, изложени в парка на Разлог, се докосват да магията и обаянието на малки моми и невести, деца и баби, облечени в пъстри национални носии, одухотворени от стародавната и непреходна традиция.

От снимките грее светлина.

Грее разложанката – като майка и закрилница, като любима, родена да дарява и да вдъхва любов. Наследница на велики българки и традиции.

Грее майката – творец на живота, защото синовете и дъщерите на Разлог са нейна грижа и отговорност, нейна сила и слабост, нейна надежда и вяра.

Грее прочутата разложка баба – в красива носия, заденала в пъстра цедилка новороденото си внуче – и то в носия. Прегърнала младата невеста – за да предаде тази невероятна, силна българска енергия – от миналото – към бъдещето.

Изложбата е хармония и единство на външната красота на разложанката и нейните велики нравствени добродетели.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Тази изложба събужда копнеж за радост и щастие.

56 художествени фотографии греят в обща изложба, организирана от община Разлог, Исторически музей Разлог, Български корени – България!

Снимките са от съвременните празници на Разлог, дълбоко свързани и съхранили традицията.

56 творби омайват със сияещи и одухотворени лица. Баби, майки, невести и деца, празнично пременени и накичени с китки за здраве – красиви, горди и щастливи. Поколения велики и горди наследнички на разложката традиция. Обединява ги любовта.

И сърца – с малки звънчета и пъстри пушета. Грее красотата на Разлог.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *