Красимир Герчев – 135 години от Съединението – една историческа легенда

На 6 септември се навършват 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
На този ден се случва едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава, което показа, че българите могат сами да решават съдбата си, дори в тежки ситуации.

Съединението остава звезден миг, най-големият успех на България в нейната нова история. Постигнато с много смелост, енергия, при неизбежни вътрешни противоречия, но с впечатляващо национално единство, ентусиазъм и героизъм във върховите моменти. Една реална историческа легенда.

Снимка на Красимир Герчев.

„Откакто българите защитиха с оръжие правото си, никой вече не се съмняваше в него”, казва журналистът Симеон Радев, големият летописец на епохата, който блестящо описва този преход от краен драматизъм към щастлива развръзка.

С духова музика и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на площада в Разлог, от 11:00 часа, ще бъде отбелязан денят на Съединението в Разлог.

Организаторите – община Разлог, историческият музей – Разлог и Народното читалище ,,15 септември 1903-1909 г.“ ви канят да се присъедините към празника – повод за гордост и национално самочувствие.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *