Красимир Герчев : НАШИ САМОДЕЙЦИ  ГРАБВАТ ПРЕСТИЖНИ МЕСТА В НАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛИ

Красимир Герчев : НАШИ САМОДЕЙЦИ ГРАБВАТ ПРЕСТИЖНИ МЕСТА В НАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛИ

В Националния фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва, Пирина разлюлява“ първа награда заслужено беше присъдена на Танцов състав „Рилска самодива“ от с. Бачево, като втората награда в категория „Автентично хоро и обработено хоро без композиция“ спечелиха ТФ „Пирински наниз“- Разлог с ръководител Мария Калоянова.
„Тези невероятни момичета и момчета от Танцов състав „Рилска самодива“ доказаха, че с постоянство, труд и упоритост всичко се постига! – сподели в социалните мрежи кметът на село Бачево Росица Чатлабашева . – Тази красота плени публиката и журито на Националния фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява!” и те заслужено спечелиха първо място! Гордеем се с Вас, продължавайте все така да радвате мало и голямо и да покорявате върхове!“
Ръководството на читалището в Разлог изрази удовлетворението си от блестящото представяне на ТФ „ Пирински наниз“. „ Заедно с ТФ „Перун – Разлог“по повод престижното отличие – написаха те във фейсбук страничката – вие представихте достойно Разлог на фестивала и развълнувахте публиката с отдадеността си и любовта към танца и хорото!“
Отлично се представи в Първия онлайн фолклорен конкурс „Българин” малкият Иван Джолев, който се класира на второ място в категория „Народно пеене“ със собствен съпровод на акордеон.
Поздравявам всички с престижните отличия и награди, и искрено им пожелавам здраве, творчески постижения, постигнати мечти и върхове!
Горди сме с вашите постижения!
Разнасяйте славата на красивия Разложки край, на неговите песни и танци, традиции и хора!
Благодаря ви!
Честити бъде с наградите си!
Красимир Герчев, кмет на община Разлог

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *