Красимир Герчев: Изсичането на смърчовете на централната улица в село Баня е наложително

Красимир Герчев: Изсичането на смърчовете на централната улица в село Баня е наложително

Жители на разложкото село Баня протестираха срещу изсичането на дървета, които се намират на централната улица в селото.

Кметът на община Разлог Красимир Герчев каза за Радио Благоевград, че проектът за реконструкция на тази улица е от миналата година.Той е с всички необходими разрешение за строеж и е съгласуван е с всички институции.

„Става въпрос за 15 смърча. Те са с плитка коренова система, високи са над 32-38 метра, а къщите са на отстояние 5-7 метра, не повече“, каза кметът на Разлог Красимир Герчев. Той припомни, че преди две години е имало инцидент с паднало дърво, миналата година е имало още един, като се е наложило съдействието на пожарната. „Заради тези инциденти направихме комисия, която на място, с инженер лесовъд, да направи оценка на дърветата, които са на средата на уличното платно. Тези дървета ще бъдат подменени още тази пролет. Винаги, когато махаме дървета има и емоция, затова много мислим и внимаваме, но Община Разлог е засадила над 1350 дървета до този момент. На всяко отсечено дърво засажна по едно ново, че и повече“, допълни Красимир Герчев.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *