Красимир Герчев – Министерството на здравеопазването осигури на МБАЛ – Разлог PCR лаборатория

Красимир Герчев – Министерството на здравеопазването осигури на МБАЛ – Разлог PCR лаборатория

В МБАЛ Разлог са настанени 59 пациенти с пневмонии. От тях 24 са с доказани положителни тестове, за останалите се изчакват резултатите от PCR тестовете.
Министерството на здравеопазването осигури на МБАЛ – Разлог PCR лаборатория и специализирана апаратура за диагностика на пациенти със симптоми на COVID 19. Така резултатите от тестовете ще стават по-бързо и ще се отдели потокът от пациенти с вирусната инфекция от другите хронични заболявания.
За да се осигури максимално добра медицинска помощ община Разлог закупи още три кислородни апарата.
На основание решение на Общинския съвет, до дни ще се осигури система за фотохидройонизация на средата за дезинфекция на въздуха и повърхностите във вътрешно и инфекциозно отделение. При добри резултати, такава система ще бъде монтирана в цялата болница. Системата е с цел да се предпази медицинския персонал, който прекарва часове сред болните, както и да се помогне за по-бързото възстановяване на пациентите.
Призовававам всички налични медицински кадри, личните лекари и сестри на територорията на община Разлог да се включат в борбата с коронавируса като предварително искрено им благодаря за готовността да помогнат в кризата с кадрите на болницата в Разлог.
Моля жителите на община Разлог и останалите 3 общини, които ползват услугите на здравното заведение, да бъдат отговорни, да спазват много внимателно всички мерки, да не се самолекуват, да се консултират навреме с личните си лекари и предприемат действия, навременни за тяхното здраве.
В това трудно време изказвам своята благодарност и почит към труда на всички лекари, медицински сестри, санитари и работници от МБАЛ Разлог, на представителите на РЗИ, които са на първа линия на битката с болестта.
Обръщам се към всички граждани на община Разлог – както в първата вълна – да покажем висока гражданска отговорност и дисциплина, за да съхраним собственото си здраве и здравето на нашите родители.
Отговорността е обща.
Вярвам, че заедно можем да се справим.
Красимир Герчев,
кмет на община Разлог

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *