Костадин Паскалев скочи на Нинова: Ще й поискам оставката

Костадин Паскалев скочи на Нинова: Ще й поискам оставката

Един от силните хора в БСП обяви, че ще поиска оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията. БСП веднъж в историята си е преживявала такова нещо, сега не съм сигурен дали ще го преживее. Оставката е личен акт, който е съобразен със собствената оценка за приноса към този погром.Така Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП, коментира пред БНР загубата на социалистите на парламентарните избори, на които БСП остава на трето място след ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“.

„Независимо, че си председател на политически субект, независимо от мнението на Изпълнителното бюро – оставката е личен акт“, подчерта той и уточни, че на пленум на Националния съвет ще поска оставката на лидерката Корнелия Нинова, но разумният подход би бил тя да се оттегли сама.

„БСП не успя да се докаже като алтернатива и солидна опозиция на ГЕРБ“, категорично заяви той и посочи, че Нинова трябва да отговори на въпроса защо това е така. Според него честната позиция би била тя да подаде оставка от лидерския пост на партията.

По думите на Костадин Паскалев БСП няма право да участва в правителство. „Не получихме доверие и нямаме право да участваме в управлението на държавата. БСП може да избере дали да подкрепя, или да не подкрепя определени политически действия на българското правителство, ако то е избрано без участието на ГЕРБ и Бойко Борисов. БСП трябва да подкрепя всяко действие, насочено в борба с корупцията, укрепването на съдебната система, смяната на главния прокурор, възстановяването на държавността и преструктурирането на държавната администрация“.

Паскалев изтъкна, че БСП трябва категорично да подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат – като гарант за смяна на модела „Борисов“ в управлението на държавата.

„Повече от 50% е вероятността за предсрочни избори“, прогнозира още той, пише Novini.bg.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *