Костадин Паскалев: През септември Борисов ще подаде оставка, а знаете ли къде е Пеевски

Костадин Паскалев: През септември Борисов ще подаде оставка, а знаете ли къде е Пеевски

Предложението на ГЕРБ за нова Конституция е тотална глупост. Очевидно страхът, който е обладал премиера Бойко Борисов, е голям. Не знам защо е този страх от служебно правителство”, това заяви бившият регионален министър от БСП Костадин Паскалев пред bTV по повод инициативата на министър-председателя за конституционни промени.

“Моята прогноза: септември месец Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет с подкрепата на ДПС. Народът все повече ще бъде наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС”, каза още той.

Паскалев обясни, че смята за абсурдно това премиерът да “мята“ през джипа стотици милиони, за да реши даден въпрос, а няма ресурс да осигури машинно гласуване.

„В една държава един политически субект е длъжен да има позиция по всички въпроси, които вълнуват хората. За няколко месеца бяха раздадени милиарди левове“, подчерта той и като пример даде инвестираните пари за изграждането на АМ „Хемус“.

По думите му средната цена на километър у нас е 11,6 млн. лв., която, отбеляза той, е значително по-висока от тази в Германия.

„И тогава си задаваме въпроса „Кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата?“ и вторият въпрос: “Как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас?“. Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорните фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт“, категоричен бе Паскалев.

Той изтъкна, че не е знаел за срещи между Кирил Добрев от БСП и депутата от ДПС Делян Пеевски. Преди дни Добрев обясни, че е имал публични срещи с него, като са обсъждани изминалите местни избори.

„Вие знаете ли къде е Делян Пеевски? 3 месеца не сме чули гък от ДПС освен защитата на студения резерв на ТЕЦ-Варна… Делян Пеевски няма да влезе в БСП през Кирил Добрев“, убеден е Паскалев.

Той уточни, че БСП е била непоследователна в политиката си през последните 4 години. Според него това се дължи на ръководството на партията, в което е и той.

„Партията проведе два вота на недоверие към кабинета на тема корупция. Сега площадите са пълни поради причината, че народът разбра, че управлението е корумпирано и ресурсът не се харчи в полза за всички, и е създадена олигархична структура, която облагодетелства, във вреда на народа, определен кръг от хора“, допълни той.

 

 

IlindenPress

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *