Конна база върху 919 кв.м в санданското с. Хърсово планират софийски инвеститори

Конна база върху 919 кв.м в санданското с. Хърсово планират софийски инвеститори

Теренът е старо лозе, върху което са замислени конюшня за отглеждане на 10 коня, селскостопанска постройка за съхранение на фуражите, обслужващи помещения за нуждите на персонала, съоръжения за езда и прескачане на препятствия, падоци /б.р. заградени места/ за разходка и др. На площ от около 2200 кв.м пък е предвидено да се обособи манеж, който ще се ползва за тренировки на конете. Около 1440 кв.м от площта на манежа ще бъде покрита с навес от метална конструкция. В границите на имота ще има до 10 броя паркоместа за собствени транспортни средства. Предвижда се и ограждане на имота с ажурна ограда.
В инвестиционното намерение на „Сийуайнс“ АД не са заявени предвиждания за организиране на конни надбягвания и състезания, нито за изграждане на трибуни към манежа, но нищо не пречи това да се случи на по-късен етап.

За съхранение на получената торова маса при отглеждане на конете фирмата е предвидила изграждане на открито торохранилище върху друго лозе с площ 4001 кв.м. Електрозахранването и водоснабдяването на конната база ще се осъществят чрез изграждане на отклонения от друг имот на инвеститора в местността Суракево на с. Хърсово, където той от 2019 г. има разрешително за вдигане на винарски комплекс и хотел.
Двете отклонения ще са дълги по около 900 м.

Конната база не попада в границите на защитени територии и зони и не подлежи на задължителна оценка на въздействието върху околната среда, както и на преценяване на необходимостта от ОВОС, реши РИОСВ -Благоевград.

Собствениците на „Сийуайнс“ АД Станимир Василев и Неделчо Спасов имат и компания за бързи кредити. Веднага след като стартираха строежа на винарната, те обявиха намерение да направят и открита сцена върху нива в санданското село, където да организират винени презентации, майсторски винени класове и всякакви забавления за любителите на виното./Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *