Анонси

Конкурс „През девет планини в десета“

Присъствието на Национален парк „Пирин” в Списъка на световното културно и природно наследство, потвърждава изключителната и универсална стойност на природния обект, който заслужава да бъде съхранен в полза на цялото човечество! Ръководството на Националния парк разчита изцяло на това, посетителите да осъзнават собствената си отговорност към опазването на територията, да се отнасят с уважение към природата и да поддържат адекватно поведение в границите на защитената зона.
„През девет планини в десета” е темата на конкурса за фотография, рисунка и/или есе, организиран от Национален парк „Пирин” по случай честването на 55 годишнината от създаването му през месец ноември 2017г.
Конкурсът цели позитивно отношение към природата и нейното опазване.
Планината е онази магична фигура, която винаги е там някъде горе и мами въображението ни да се впуснем в едно приказно пътешествие. Връзката между човека и природата и стремежът ни да се съизмерим с нещо толкова голямо и величествено, е естествен избор на нашето вдъхновение за конкурса.
И ако и вие усещате тази връзка между себе си и природата, то Ви каним на едно творческо предизвикателство. Нека покажем какво означава природата за нас хората, как я виждаме и какви сме ние когато сме там горе.
Надяваме се с вашите фотографии, рисунки и есета да стигнем далеч – много далеч!Ако трябва през девет планини в десета…

Условия на конкурса:
• В надпреварата могат да участват всички желаещи без ограничение във възрастта.
• Фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат съобразени с темата и да показват природа на територията на Национален парк „Пирин”.
• Всеки участник има право да изпрати три фотографии във формат JPG, три рисунки и едно есе.
• Краен срок: фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат изпращани до 15.10.2017г. След тази дата няма да се приемат фотографии, рисунки и есета.
• Заедно с тях участникът трябва задължително да изпрати следната информация: име и фамилия, възраст, населено място, e-mail, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява.
• С изпращане на материалите участникът се съгласява те да бъдат публично споделени в интернет пространството!
• Моля изпращайте вашите фотографии, рисунки и/или есета на адрес: обл. Благоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770, ул. ”България” №4 или на e-mail: pirin_np@abv.bg.
• Във специално създаден албум във Фейсбук Посетителски информационен център на Национален парк „Пирин“ и на сайта на парка http://www.pirin.bg/ ще бъдат публикувани всички снимки, рисунките и есетата по реда на тяхното получаване. Гласуването ще се извърши онлайн във фейсбук страницата ни с харесвания под всяка публикация и ще продължи до 31.10.2017г.
• Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове ще бъдат класирани съответно на първо, второ и трето места. Уведомяваме участниците с два или три продукта, че в крайната класация ще участва само този с най-много гласове. Отличените ще получат грамоти и предметни награди.
• Организаторите запазват правото си да публикуват най-добрите творби в печатни издания и сайтовете на организаторите на национално и международно ниво, да използват най-добрите рисунки и други произведения за организиране на изложби с тях. Организаторите не носят отговорност, ако публикуват участващите творби, в случай че са плагиат или са подадени с грешно написано име и фамилия.

Молим, спазвайте сроковете и правилата на конкурса! Ръководството на Национален парк „Пирин” пожелава успех на всички участници. Нека покажем красивата природа на нашия Пирин!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *