Конгресът на БФС прекрати мандата на Борислав Михайлов

Конгресът на БФС прекрати мандата на Борислав Михайлов

411 от 489 явили се в зала 1 на НДК делегати за извънредния конгрес на БФС гласуваха „за“ прекратяването на мандата на сегашния президент на родната централа Михайлов. 72 са се „въздържали“, а нито един не е дал вот „против“. Това означава, че ще има избор за нов президент, което е четвърта точка от дневния ред на конгреса.

Извънредният конгрес на БФС за избиране на ново ръководство на съюза започна в 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. В началото Георги Величков, който делегат на ФК Калояново, се самопредложи за член на комисията, която ще брои гласовете на конгреса. Мотивът му бе “да има честни избори”. Част от другите делегати го освиркаха, а след гласуване предложението му не бе прието. 106 делегати гласуваха „за“, а “против” – 206. Останалите се въздържаха.

Впоследствие, делегатите на конгреса избраха комисия, която ще брои гласовете. С 10 гласа повече не се прие предложението в състава на комисиите да влязат двама независими адвокати, които да следят за редовността на извънредния конгрес. Резултатът бе 189:199 в полза на решението. Има и над 80, които се въздържаха. Очаквайте подробности.

В голямата надпревара се впускат няколко имена, сред които Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев, но се очаква основната битка да е между настоящият шеф Борислав Михайлов и новият проект в лицето на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

“Очакваме да спечелим. Ако всичко е честно и прозрачно – накрая ще бъдем победители. Но, каквото и да се случи, ние вече сме победители поради факта, от това, което направихме и стигнахме до тук. Ние сме морални победители, защото имаме подкрепата на всички футболни хора и нищо не може да развали настроението ни”, каза Бербатов на влизане, минути преди започването на конгреса.

“Делегатите, които ще гласуват – нека гласуват по съвест. Ние направихме повече от това, което можем. Никой не вярваше, че ще се стигне сега до конгрес, но ето ни тук. Ние правим това и заради децата ни. Имам информация, че в залата ще бъдат представители и на УЕФА и ФИФА”, каза още Димитър Бербатов.

Пред НДК, където ще се провежда конгресът, има и футболни фенове, които искат промяна в лицето на Бербатов. Те са с плакати, които гласят: “16 години стигат”, “Бербатов, спри корупцията в БФС”, “Михайлов на съд”.

Преди 16 години Борислав Михайлов замени на поста Иван Славков и от тогава ръководи БФС.

Точно преди началото на конгреса се оказа, че делегат от Балкан (Белоградчик) не може да влезе поради смяна на делегатите в последния момент. Избраният от клуба човек се разболял преди два дни и се наложила смяна. Новият им представител обаче няма делегатска поименна карта.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *