Колко струва да ни качат на банана и да плуваме с делфин

30 лева струва 10-минутно екстремно преживяване върху банан, теглен от моторна лодка в морето, това лято. Същата е цената и за надуваемо легло, диван и други. Диванът и леглото обаче не се предлагат на деца, тъй като са изключително екстремни.

Спасителните жилетки за всички са задължителни, а преди използването на атракционите всеки турист преминава и инструктаж за безопасност. В момента това условие за използване на атракциите е абсолютно задължително най-вече заради инцидента от началото на седмицата, при който украинска туристка падна от увеселително влакче от 7 метра височина.

Проверка на „Телеграф“ установи още, че атракционите по морето са поскъпнали с 20 до 30% това лято.

Сред най-привлекателните развлечения е сърфирането с джет. Туристите могат да избират времето и цената за разходка. Скоростните мотори се дават под наем за 15, 20 и 30 минути, а моторницата може да се наеме и от двама. Сърфирането с воден мотор върху вълните за 15 минути струва 110 лева, за 20 минути цената е 120 лева, а за 30 минути – 180 лв.

И това лято хитът сред туристите си остава парасейлингът. Търсачите на силни усещания могат да летят индивидуално или по двойки. Вълнуващ 10-15-минутен полет с парашут над вълните за двама струва 180 лв, а самостоятелният полет с парасейлинг е 150 лв. Има задължителна екипировка – обезопасителни колани и спасителна жилетка, а към туристите има изискване да не тежат повече от 220 кг общо.

Яхтен пикник на борда на лодка традиционно се провежда от юни до септември. Удоволствието струва между 75 и 95 лв. на човек. Продължителността на пътуването е около 5 часа.

С нови цени този сезон отвориха врати и аквапарковете. Атракционът в Несебър струва 78 лв. на ден на човек, а този в Слънчев бряг – 64 лв.

Множество атракции предлага Варна за жителите и гостите на морската столица през лятото. Делфинариумът е едно от любимите места на всички жители и гости на морската столица. Безопасността на публиката е гарантирана от опитния екип аниматори, дресьори и специалисти.

За да присъствате на шоу с делфини, цената за двама възрастни с две деца до 12 години е 150 лева, а за един човек е 40 лева. Плуването с делфини е разрешено само за лица над 12-годишна възраст и цената е 350 лв. на човек.

Varna Fun Port е разположен в югозападната част на Морска гара – Варна. Паркът предлага забавления за посетители от най-малка до голяма възраст, като разполага с много атракциони, покачващи адреналина. Цените варират от 5 лв. за скачане на батут до 15 лв. за „Бустър кулата“. Огромното виенско колело е на цена от 12 лв. на човек.

Богата гама от разходки и атракции предлага варненският плаж и залив. Те варират от ползване на различни надуваеми екстремни артикули, теглени от моторна лодка в морето, наем на джет, обиколка с парашут до ползване на яхта или цял пиратски кораб. Тук цените са различни. Най-евтините атракции, като надуваем диван или банан, са по 30 лв. за едно возене. Джетът струва по 90 лв. за 15 мин., а вече наемът на яхта или цял кораб се постига с договаряне и в зависимост от хората, които ще използват услугата.

За търсачите на повече адреналин е подходящ скокът с бънджи от Аспаруховия мост. Цената е 80 лв. и 100 лв. с видеозаснемане. Участниците под 18 години се нуждаят от пълнолетен придружител.

Клиентите подписват декларация, че са съгласни с инструктажа и са психически и физически здрави. Максималното допустимо тегло е 100 кг, а минималното – 45 кг.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *