Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград бе представена днес от кмета Илко Стоянов

Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград бе представена днес от кмета Илко Стоянов, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ – Силвия Домозетска и управителя на „Арт енд стейдж фест“ – Яна Гюрова. Те представиха събитията, включени в празничната програма през месец декември. На 6 декември, от 18.00 часа, на пл. „Георги Измирлиев“ тържествено ще бъдат запалени коледните светлини с водещ Мая Бежанска.

В Детския отдел в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ децата ще имат възможност да изготвят коледни картички и коледна украса в „Работилница на елфи“ от 6 до 10 декември всеки ден от 11.30 часа. „Елха на равносметката“ ще бъде разположена в Заемна възрастни в Регионалната библиотека като на 7 декември от 11.00 часа читателите ще могат да я „украсяват“ с пожелания, препоръки, цитати и сентенции.

В богатата коледна програма участие ще вземе и Камерна опера Благоевград с концертите „Отворено настроение“ на 9 декември с участието на гост-солистите Теодорсий Спасов – кавал и Илиян Илиев – кларинет и „Коледа е!“ – на 17 декември, с участието на солистите на Камерна опера. И двата концерта са от 19.00 часа в зала „Яворов“.

Любимата и позната на всички инициатива „Часът на приказния разказвач“ също намира своето място в празничния декември. Четенето на коледни приказки ще бъде във фоайето на Общинска администрация в дните 13, 14, 16 и 17 декември от 18.00 часа. На 14 декември, традиционната церемония „Спортист на годината“ ще се проведе в зала „Скаптопара“, където най-добрите благоевградски спортисти ще получат отличия.

Три концерта на любимите артисти от ансамбъл „Пирин“ ще зарадват жители и гости на Благоевград. Прекрасните изпълнения на творците от емблемата на Пиринския край може да гледате на 15 и 16 декември от 19.00 часа в зала „Яворов“. Билети за концертите могат да бъдат закупени на касата на зала „Яворов“. Третото представление на Ансамбъла ще бъде на 31 декември за посрещането на Нова година. Той ще се състои пред зала „22 септември“.

„Коледата е възможна“ е тазгодишното мото на коледната програма на Община Благоевград. Тя продължава с участието на ЦЛТРДБ и тяхното „Празнично хоро“, с което ще подарят на кмета на Благоевград Илко Стоянов, изработена от децата най-голямата сурвачка в областта. Събитието е с начален час 17.30 и ще се проведе край елхата на пл. „Георги Измирлиев“.

„Коледен концерт“ на Денс студио „Дежа Вю“ ще зарадва жители и гости на областния град. На 18 декември, творците от Денс студио „Дежа Вю“ ще се качат на сцената в зала „Яворов“, за да представят своя репертоар. Началото е 18.00 часа, а входът е свободен.

На следващия ден, 19 декември, от 17.30 часа, талантите от Танцов клуб „Силвана Денс“ ще представят коледния си концерт „Коледно вълшебство“ в зала „Яворов“. На същата дата плувците от ПК „Пирин“ ще представят гала-спектакъл, артистично плуване „Различен свят“ в Спортен комплекс „Пирин“ от 19.00 часа.

На 20 декември стартира „КОЛЕДЕН БАЗАР“, с участието на училища, културни институции и други организации. Базарът ще бъде в рамките на 4 дни и ще е позициониран пред сградата на Общината. В същия ден от 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита обща Коледна изложба на художници от Благоевград.

На 21 декември от 18.00 часа в зала „Яворов“ Биг Бенд – Благоевград и солисти ще подарят незабравими мигове с една запомняща се Джаз Коледа и концерта „Let it snow”. В концерта специално участие ще вземат и деца от музикални школи от Благоевград.

Коледната програма завършва с тържествено посрещане на Новата 2022 година на пл. „Георги Измирлиев“ и Кукерски фестивал, който ще се проведе на 8 януари 2022 г.

Всички събития, включени в коледния календар на Община Благоевград ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки срещу Ковид пандемията, наложени от МЗ. За събитията на закрито ще се изисква зелен сертификат.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *