Кои са едни от най-опасните паяци на света

Кои са едни от най-опасните паяци на света

П овечето хора се ужасяват, щом ги видят. Някои от тях са безобидни, но други могат да бъдат изключително опасни. От канала Top Of The Tops във Vbox представят кои са най-опасните паяци в света.

Черната вдовица

Името на този паяк идва от навика на женските да убиват мъжките веднага след чифтосването. Отровата на Черната вдовица е 15 пъти по-токсична от тази на гърмящата змия. Ухапването може да причини временна парализа, мускулни спазми, а понякога смърт.

Жълто-торбест паяк

Дължината на този паяк рядко достига 1см. Ухапването от него причинява сърбеж и обрив. Често обривите прерастват в ранички, от които може да се развие труднолечима инфекция.

Червеногръб паяк

Той се храни с мухи, бръмбари и гущери. Ако се почувства застрашен, той може да ухапе човек. Симптомите са виене на свят, гадене, спазми и подуване на лимфните възли.

Бразилски странстващ паяк

За разлика от останалите паяци, този не плете мрежи, а обикаля и търси плячката си. Той се храни с малки насекоми, понякога и с птици. Този паяк обича да се промъква в домовете и да се крие в купи и килери. Поради тази причина го наричат също „Бананов паяк“. Ухапването му рядко е смъртоносно, но води до тежки алергични реакции, както и импотентност.

Сиднейски тунело-паяжен паяк

Ухапването от този паяк може да доведе до кома. Зъбите му са толкова силни, че могат да пробият дори и нокът.

 

 

Vesti.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *