Кои витамини възрастните да пият задължително

Кои витамини възрастните да пият задължително

Рискът от неврологични заболявания се увеличава с напредване на възрастта, затова е важно да знаем кои са най-добрите витамини, които предпазват от стареене на мозъка. Микробиомът на всеки човек е уникален като пръстовите отпечатъци. Така че ефективният план за хранене също трябва да бъде персонализиран според индивидуалните нужди. Въпреки това витамините от група В са важни за всеки организъм. Те са с най-голям приоритет, ако искаме да поддържаме мозъка си млад и здрав.

Депресията, деменцията и умствените увреждания често се свързват с дефицит на витамини от група В, установи проучване от Медицинския факултет на Уейнския държавен университет. Витамин B1, или тиамин, е от решаващо значение за основната функция на нашите клетки и метаболизма на хранителните вещества за енергия. Мозъкът е един от най-активните като метаболизъм органи в тялото ви.

Това означава, че се нуждае от подкрепата на тиамин, за да предотврати недостатъците, които могат да доведат до неврологични проблеми надолу по линията. Витамин B2, или рибофлавин, действа като помощник на ензимите в нашите клетки, които извършват важни реакции, като например в тялото и мозъка.

Витамин B3, или ниацин, взаимодейства с повече от 400 ензима, за да произвежда материали като холестерол и мазнини, необходими на организма. Той преобразува енергията за всички наши органи и системи. Витамин B5 подкрепя цялостното здраве на мозъка. В6 се бори с болестите, а В7 помага на клетките да комуникират по-добре.

Витамин В9, или фолиева киселина, е популярна добавка и ключов витамин за поддържане на мозъчното и неврологичното здраве, оптималната функция на невротрансмитерите и балансираното психологическо здраве. Друго предимство е, че помага за насърчаване на клетъчната детоксикация. В12 пък е от особена важност за сърцето.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.