Кога тестовете за Ковид-19 са фалшиви и кога не са?

Кога тестовете за Ковид-19 са фалшиви и кога не са?

Кога тестовете за Ковид-19 са фалшиви и кога не са? На този въпрос отговор няма, а той е важен, защото е в основата на конспиративните теории, че тестове нарочно се фалшифицират, за да се вземат едни пари.

И досега няма обяснение как при сертификат за две ваксини срещу Ковид-19, кръвни тестове, които доказват, че човек е здрав и скенер, който показва, че няма никакви огнища на инфекция, в спешно отделение на частна болница, например, му откриват безсимптомна зараза с коронавирус. На другия ден заразата я няма при втори тест, защото много вероятно да не я е имало изобщо, но човекът вече е вакран в регистър и няма сила, която да убеди здравните власти, че може става дума за грешка при взимане на проба. Отговорът в такива случаи е, че и 10 отрицателни теста да си направи, все тая.  Ще седи затворен вкъщи и органите на реда ще го проверяват дали спазва карантината, а съседите ще се питат какво точно е направил. Ако случайно е отишъл да си изхвърли боклука, защото  знае, че има ваксини и отрицателни тестове,  може я да го осъдят, я да го глобят – не е много ясно кое от двете.

Излиза, че лабораториите допускат, че един тест може да е фалшифициран, а здравните власти-не.  Излиза също, че през май сертификатът за ваксиниране не е документ, макар от юни с него да може да се пътува свободно.  Т. е. сега сертифакът е един хвърчащ лист, който дори не може да послужи като основание за проверка дали тестовете са фалшифицирани, или не.

В хаоса около неизвестните на лечението на тази нова болест определено се изтървава нещо важно – кой и как взима проби. Излиза, че всяка компрометирана проба може да те вкара в регистъра и да не може да излезеш оттам. И няма как да си търсиш правата, защото на практика няма закон, който да атакуваш. Няма и медицински стандарт. Има хаос, страх, неизвестни и много въпроси.

 

 

 

kmeta.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *