Ковид 19: Преди кашлицата и температурата губим обонянието и вкуса си

Ковид 19: Преди кашлицата и температурата губим обонянието и вкуса си

Най-честите симптоми на коронавирус не са кашлица и висока температура, а загубата на вкус и обоняние. Това сочат две нови изследвания на учените от Великобритания, които дават информация за развитието и последиците от вируса, съобщи бТВ.

Въпреки наличието на антитела, изследователите са категорични в заключенията си, че всъщност повече от 90% от общото население все още са податливи на инфекция. Изследването категорично посочва загубата на обоняние като основен симптом, който може да е сигнал за коронавирус, дори ако липсват други симптоми.

Изследователите подреждат по нов начин симптомите. Според оплакванията на пациентите това са:

болките в гърдите

затрудненото дишане

главоболието

мускулни болки

загуба на мирис и вкус

Чести са и изпотяването и коремните болки. Кашлицата, втрисането и болките в гърлото се нареждат едва след това. На база тези резултати Националната здравна служба на Великобритания допълни списъка със симптомите предупреждаващи за наличие на коронаворус.

Друго изследване, на авторитетния „Импириъл Колидж“ в Лондон показва, че имунитетът след Covid-19 може да продължи само няколко месеца след инфекцията. Резултатите сочат, че броят на хората, които са дали положителен тест за наличие на антитела, е спаднал с близо 26% в периода от три месеца между юни и септември.

Въз основа на заключенията от проучването екипът на „Импириъл Колидж“ предупреждава, че е възможно вирусът да зарази организма няколко пъти.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *