Ковид погуби 54-годишна учителка от ОУ в Рила, преди 10 дни е била ваксинирана с „АстраЗенека”

Ковид погуби 54-годишна учителка от ОУ в Рила, преди 10 дни е била ваксинирана с „АстраЗенека”

Учителката Таня Шопова от ОУ „Аверкий Попстоянов“ в гр. Рила почина след усложнения от Ковид-19. 54-годишната жена е била приета за лечение в благоевградска болница, след като десетина дни преди това е била ваксинирана с „АстраЗенека“. Учителката, която живее в село Стоб, много бързо се влошила и издъхнала в болницата часове след като била хоспитализирана.

„Казаха, че е зле, настаниха я в болница и след 12 часа съобщиха, че е починала. Докараха я в затворен ковчег и набързо я погребахме.­ С нея сме израснали в една махала, тя ми беше дясна ръка, когато за пръв път се явявах на избори за кмет. Прекрасен човек, стягаше сватба на сина си Стефан, който сама отгледа. Момчето работи в американска компания и е много напред в професионалната си кариера. Щеше да се жени за певицата Михаела Филева, но вместо сватба погреба майка си. На погребението беше и приятелката му”, каза кметът на село Стоб Георги Ставрев.

С коронавирус в благоевградска болница е бил хоспитализиран и учител по физическо от училището в гр. Рила, който е по- млад, и като спортна натура е успял да се пребори с болестта. Той също е бил ваксиниран, като симптомите при него се проявили впоследствие. Заразени учители след ваксиниране има и в училището в Кочериново. В инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград се лекува съпругата на екскмета на село Мурсалево Робертино Киров, който почина преди два месеца от инфаркт. В болница е ученик от 12-и клас от СУ „Христо Ботев“, а целият клас е карантиран.

„Много мои пациенти са болни от Ковид-19, доста са хоспитализирани. Британският вариант действително е много заразен, като инфектираните са от 30- до 80-годишна възраст. Повечето обаче са млади хора”, каза джипито на Кочериново д-р Виктория Каракостова.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *