Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението на Югозападните общини

С огромно мнозинство, днес, на Общо събрание на Сдружението на Югозападните общини, кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението. За председателското място бе издигната и кандидатурата на кмета на Община Благоевград – Румен Томов.

Сдружението на Югозападните общини е създадено преди 20 години в обществена полза, защитава и представлява общите интереси на общините – членки.  Основната цел на Сдружението е решаване на местни проблеми, осигуряване на международни партньорства за обмяна на опит и създаване на мрежи за сътрудничество, както и експертна помощ при разработване и управление на Европейски проекти.

През настоящия мандат председател на Сдружение на Югозападните общини ще бъде кмета на Община Сандански – Атанас Стоянов, Зам.-председател – Васко Стоилков, кмет на Община Сливница и членове – Иван Кадев – кмет на Община Банско, Румен Томов –  кмет на Община Благоевград, Трайко Младенов – кмет на Община Костинброд, Емил Илиев – кмет на Община Струмяни, Ангел Жиланов – кмет на Община Горна Малина. За контрольор бе избран Николай Плещов – председател на ОбС – Елин Пелин, а за зам. – контрольор – Гергана Янчева, зам.-председател на ОбС – Благоевград.

Седемчленният управителен съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов дава заявка да създаде обща местна политика и добри практики за развитието на региона, както и отлична координация и сътрудничество с Националното сдружение на общините в Република България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *