Кметът на община Гоце Делчев се срещна представителите на SmartyKids Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев се срещна представителите на SmartyKids Гоце Делчев – детски образователен център, които спечелиха призови места на Международното състезание по ментална аритметика HORUS 8, което се проведе преди броени дни в Барселона, Испания.

На срещата присъстваха Константин Червенков, Харизан Тамахкяров, Георги Бучков, Гергана и Цветелина Жилеви, техният ръководител Ангел Атанасов и Костадин Харисков – началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“ в община Гоце Делчев.

„Безкрайно горди и щастливи сме да споделим с вас, че нашите супер смартита, покориха сърцето на Каталуния, като се представиха по чудесен начин на провелото се в Испания международно състезание по ментална аритметика HORUS 8, в което взеха участие над 220 умни деца от 7 държави“, разказа преподавателят Ангел Атанасов.

В състезанието, България бе представена от 40 участника, като постиженията на децата от Гоце Делчев са наистина фантастични:

Константин Червенков – Шампион на Шампионите

Харизан Тамахкяров – Шампион

Георги Бучков – 1-во място

Гери и Цвети Жилеви – 2-ро място

По време на срещата те разказаха повече за проведеното състезание и направиха демонстрация на своите умения, като за 5 минути решиха между 50 и 70 задачи.

На свой ред, кметът на община Гоце Делчев поздрави децата за техните отлични постижения и им пожела все така да печелят и да прославят града и Родината си. Той им връчи грамоти и подаръци за постигнатия успех.

Техният ръководител Ангел Атанасов благодари на кмета Владимир Москов за помощта и му връчи награда за голямата подкрепа, която оказва на талантливите и умни деца в община Гоце Делчев.

Може да бъде изображение с книга и текстово съобщение

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *