Кметът на Дупница е разпоредил ежедневно подаване на информация за случаи на COVID-19 сред учители и персонал

Кметът на Дупница е разпоредил ежедневно подаване на информация за случаи на COVID-19 сред учители и персонал

Кметът на Дупница Методи Чимев е разпоредил ежедневно подаване на информация за случаи на COVID-19 сред учители и персонал. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Кюстендил Христо Апостолов, пресаташе на Община Дупница.

Със свое писмо кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев задължава всеки ден от 26 октомври директорите на училища и детски градини да подават информация за случаи на преподаватели или персонал с COVID-19. Това трябва да става до 8.30 часа всеки ден в отдел „Образование“. Една от причините е да се следи положението в учебните заведения, а другата е, предвид постоянно ширещи се зловредни слухове.

В позицията на кмета се посочва: „Трябва да сме наясно във всеки един момент със ситуацията, за да предприемаме съответните действия и мерки, където се налага това. От друга страна, не знам защо, но се пускат и слухове за „случаи на преподаватели с Ковид 19“ и се влиза в една неприятна ситуация да звънят родители с въпроси истина ли е, ще учат ли децата им, трябва ли да се подлагат на тестове.

От отдел „Образование“ постоянно са във връзка с директорите, но с цел улеснение на всички и успокоение на родители и деца, разпоредих всекидневен мониторинг. Също така, директорите на училищата трябва да ни информират и за допълнителните мерки, които предприемат“.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.