Кметът на Белица Р. Ревански вече сътрудничи на парламентарната група на ДПС

Кметът на Белица Радослав Ревански стана нещатен сътрудник на парламентарната група на ДПС в 50-ото НС. Младият градоначалник ще консултира съпартийците си по регионалните политики. В миналия парламент Ревански отново бе сътрудник, само че не на партията, а на парламентарната комисия по икономическа политика и иновации. Той помагаше на парламентаристите по въпросите, касаещи икономиката и местното самоуправление.

Точно месец след парламентарните избори, вероятно заради неяснотите ще го бъде ли този парламент и колко време, депутатите в НС все още са твърде предпазливи по отношение на назначаване на нещатни сътрудници, парламентарни питания и законотворческа дейност. Парламентът все още няма избрани комисии, което парализира напълно основната му работа, защото предложенията за законови промени първо трябва да минат през ресорната комисия, преди да влязат за обсъждане в парламента. Няма дори Правилник за организация на дейността на НС. По тази причина 11-те народни избраници от Пиринско все още не са се потопили напълно в депутатското ежедневие и си заработват заплатата с по няколко часа работа седмично в пленарна зала.

От депутатите ни единствено Корнелия Нинова до момента си е назначила сътрудници. Единият е варненската адвокатка Весела Василева, която под името Весела Илиева беше в кандидатдепутатската листа на „БСП за България“ в 24 МИР, а другият е Красимир Димитров Андонов. Андонов ще съветва бившата партийна лидерка по организационно-технически въпроси, а Василева – по законодателни и правни. Нинова е и най-активна в законодателно отношение – като част от група социалисти тя е вносител на 8 законопроекта. Още двама от пиринските депутати са с по 1-2 внесени законопроекта, всички останали са изпаднали в пълна летаргия.

Народните ни избраници хич не са активни и по отношение контрола, който трябва да оказват на служебното правителство. Единствената регионална тема, развълнувала депутатите, е градушката, която на 26 юни удари Гърменска община. Народните ни избраници от ДПС Ахмед Вранчев, Ибраим Зайденов, Фатима Йълдъз и колежката им от Ловеч Атидже Вели са пратили още на следващия ден любезно питане до министъра на земеделието Георги Тахов планира ли ведомството да прати комисия да обследва щетите на засегнатите земеделски култури, изразяващи се според тях в 800 дка тютюн, 2200 дка царевица и 500 дка зеленчуци. Отговор на питането им до момента няма, макар че комисията вече приключва описа. К. Нинова пък чака отговор от същия министър на един-единствен въпрос – какво ще предприеме за обезщетяването на пострадалите производители. И на нея Тахов не й е отговорил.

Другите депутати в Пиринско към момента или активно кротуват, или трупат точки в парламентарните си групи с въпроси за действията на МВР по издирването на Брендо /въпросът е от пиринския депутат от ПП Андрей Цеков/ или за неплатените публичните задължения при прехвърляне на вещни права върху недвижими имоти /Станислав Богдански, ИТН/.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *