Кметът Илко Стоянов посрещна световния шампион по борба Биляна Дудова в кабинета си

Кметът Илко Стоянов посрещна световния шампион по борба Биляна Дудова в кабинета си

Кметът на Благоевград Илко Стоянов посрещна в кабинета си световния ни шампион по борба Биляна Дудова. С голяма гордост тя показа спечелените медал и пояс от първенството в Осло, Норвегия, което се проведе преди няколко дни.

От своя страна кметът Стоянов я поздрави и изрази искреното си възхищение за хъса, силата и таланта, които притежава Дудова.

По време на срещата кметът на Благоевград увери световния ни шампион, че в лицето на Община Благоевград има един надежден партньор.

Илко Стоянов заяви още, че за в бъдеще ще работи в посока създаване и развитие на женски клуб по борба в града, както и за организиране на турнири и състезания в този спорт.

Двамата обсъдиха и евентуално бъдещо спонсорство от местни инвеститори, с подкрепата на Община Благоевград.

Биляна Дудова е една от най-успешните спортисти в България. Тя е студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“, четвърти курс. През 2019 година тя става европейски шампион за трети пореден път, а през април 2021 г. отново печели европейското злато във Варшава. Преди няколко дни Дудова се класира на първо място на Световното първенство по борба в Осло, в категория до 59 кг.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *