Китайският Луноход откри неизвестен обект на Луната

Космическият апарат Чанье-4 и луноходът Юйту-2 започнаха да изследват лунната повърхност в началото на 2019 г. Досега марсоходът вече е изминал стотици метри и наскоро се натъкна на необяснима структура на около 80 метра от апарата, предаде Блиц.

Журналистът Андрю Джоунс съобщи в своя акаунт в Twitter: „Имаме актуална информация от „Юйту-2“ от обратната страна на Луната. На северния хоризонт е открит неизвестен обект с форма на куб, който е наречен „мистериозната къща“. Марсоходът ще прекара следващите 3-4 лунни дни в приближаване, за да разбере какъв е този обект. Определено не е обелиск или извънземни, но все пак си заслужава да бъде изучен. Понякога при сблъсък се изхвърлят големи камъни, като вече сме наблюдавали подобни ефекти по време на мисията „Чанье-4.“

 

Някои уфолози предполагат, че това е монолит, оставен от извънземна цивилизация. Китайските експерти обаче отхвърлят тази теория, като обясняват, че конкретната част на Луната е осеяна с кратери, така че скалата лесно би могла да изскочи на повърхността вследствие на силен удар от астероид.

В момента не може да се получи друга допълнителна информация, тъй като тази „загадъчна къща“ не се вижда ясно. Много потребители на уеб са заинтригувани и с нетърпение очакват по-ясни снимки на странния обект от Китайската космическа агенция.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *