Кипър изпраща туристите с безплатна закуска

Кипър изпраща туристите с безплатна закуска

Кипър казва „Благодаря“ на туристите, посетили острова, като изпраща всички пътници, заминаващи от двете международни летища, с безплатна „Кипърска закуска“.

Инициативата е на Кипърската хотелиерска асоциация и заместник-министерството на туризма и е част от провеждащата се днес 44-aта хотелиерска конференция.

Предлагането на безплатна „Кипърска закуска“ е жест на признателност към избралите Кипър за своето пътуване и почивка, а също така възможност за популяризиране пред хора от много страни на кипърската гастрономия и туризма на острова, посочва в съобщението си Кипърската хотелиерска асоциация.

Програмата „Кипърска закуска“ е една от най-успешните в туристическия сектор в страната, насочена към разнообразяване и подобряване на туристическия продукт. Тя се прилага в хотели и ресторанти вече 8 години, предава БНР.

Изискването по нея е на гостите да се предлагат традиционни продукти, храни и напитки от местната кухня, кипърски специалитети, които представят автентичния Кипър.

Правото да използват марката „Кипърска закуска“ се дава след специално сертифициране на обектите. Наличието ѝ потвърждава, че те отговарят на критерии за качество, базирани на кулинарната култура и гостоприемството на средиземноморската страна.

Знакът е сред 12-те етикета за качество, включени в Националната стратегия за туризъм до 2030 г., които отразяват новата идентичност на кипърския туристически продукт.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *