Километрична опашка на ГКПП-Кулата

Километрична опашка на ГКПП-Кулата

Отново километрична опашка на граничния пункт „Кулата-Промахон“, след като тази сутрин гръцките власти възобновиха масовото тестване на шофьори на тежкотоварни автомобили.

Мярката беше въведена вчера следобед, но през нощта тестове не са правени.

Само за два часа пред граничния пункт са блокирани над 200 камиона. Малко след 7 часа беше възобновено взимането на бързи тестове и на превозвачите, предаде БНР. Мярката беше активирана вчера следобед и преустановена в 23 часа.

Заместник- председателят на Съюза на българските транспортни работници Веселин Дангов прогнозира пълно блокиране на търговския обмен.

„В момента пътувам към ГКПП „Кулата“. Нещата снощи докъм 10,30 ч бяха трагични, защото тестове на всички шофьори и време от 30 до 50 минути за автомобил е неадекватно. Това ще доведе до проблеми, защото транспортът няма как да достигне по този начин навреме. За момента се получава забавяне с 24 часа, но ако продължи по този начин ще бъде със седмици назад“, заяви той.

Превозвачите настояват за спазване на европейското решение за осигуряване на зелени коридори и апелират за адекватна реакция от българските институции.

„Нямаме адекватен отговор в момента от страна на българската държава. Ще настояваме тя да даде адекватен отговор чрез компетентните органи на ЕС“, каза Дангов.
За сега няма промяна на другия граничен пункт „Илинден-Ексохи“, през който преминава тежкотоварният транспорт.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *