Карантината за българи в Гърция отпада в понеделник

Карантината за българи в Гърция отпада в понеделник

Строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат от понеделник. В момента желаещите от българска страна трябва да представят отрицателен PCR u QR код. който дава информация към коя област е тръгнал пътуващият.

Това означава, че по време на престоя си той няма право да посещава други области на Гърция, съобщава bTV. Също така към момента за българите в сила е и задължителната 7-дневна карантина.
За туристите от Израел обаче карантината не важи – влиза се при показване на документ за негативен тест или ваксина.

От понеделник очаква карантината да отпадне и за българи – Гърция готви облекчение на мерките за 32 държави, в кослто попада и България.

Независимо. че предстои разхлабване, строгите ограничения вече се отразиха на гръцкия туризъги. Усетиха го и заетите в бранша у нас.

Обслкновено по това време на годината Сашо Караджов е в автобуса с туристи по пътищата в чужбина. „Последно пътувахме преди 6 месеца и оттогава седим така и ги гледаме всяка сутрин. Буквално са на трупчета“, разказва мъжът. докато гледа паркираните автобуси.

В очакване на зелена светлслна са и хотелиерите. В Неа Перамос семейният хотел на Панайота Богданова очаква турслсти. но не по-рано от средата на май.

Всичко е готово за туристите. просто чакаме да отворят границите и да ни кажат какви са правилата“. разказва жената.

Туроператорите отсвоя страна очакват ясни уточнения какви ще са правилата за пътуване – дали ще е с игиунизационен паспорт, c PCR unu QR код. Туристическият сезон в южната нсл съседка ще бъде открит на 14 май.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *