Карадайъ от Враца: Вотът е двоен, изборът един – бъдеще за всички българи

Карадайъ от Враца: Вотът е двоен, изборът един – бъдеще за всички българи

„Вотът е двоен – за президент и за Народно събрание. Но изборът за нас е един. Изборът на България е един – бъдеще и просперитет за всички български граждани в нашата Родина България. Този избор трябва да направим на 14 ноември“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Враца.

„Заедно ще направим България по-добро място за живеене. Ние не сме от онези хора, които се оправдават дали с Брюксел, или с климатичното време, или със звездите, или с астрологията. Ние сме онези хора, които искаме и градим по-доброто си бъдеще тук, в България. Ние сме онези хора, които искаме и участваме в изграждането на по-доброто бъдеще на целия европейски съюз с нашите колеги“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС припомни, че кампанията на Движението започна от Брюксел, където той Карадайъ, Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Атидже Алиева-Вели имаха срещи с евродепутати и еврокомисари. Карадайъ участва в срещата на либералния връх, на която разговаря с 8 премиери от ЕС, срещна се с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, проведе разговори с либералните партии на Балканите.

„Аз получих тяхната подкрепа и затова с г-жа Искра Михайлова имаме самочувствието и увереността да застанем пред вас като кандидати за президент и вицепрезидент на Република България. Ние с г-жа Михайлова олицетворяваме единството на нацията, а не като някои други, които търсят разделителни линии сред различните групи в обществото чрез различни критерии. Ние с г-жа Михайлова сме представяли достойно България навън – и в Европа, и на Балканите, и на международната сцена. И досега сме го правили, и ще продължаваме да го правим като президент и вицепрезидент на Република България“, категоричен бе Карадайъ.

Той подчерта, че една от функциите на президентската институция е да дава обединяващи национални каузи. И аз ви предлагам такава – нека заедно поставим като цел на нашата Родина България в най-близко време да достигнем средните европейски стандарти на живот.

„Ние сме платили много висока цена за свободата и демокрацията в нашата Родина България. И днес от Враца ние заявяваме, че и като преди, и като президент и вицепрезидент на България, и като български граждани всеки ден ще се борим да запазим отвоюваната свобода, всеки ден ще се борим да съхраним демокрацията. Демокрацията за нас не е лишено от съдържание понятие. Не е клише. Демокрацията за нас е правила, върховенство на закона, спазване на Конституцията и законите на страната. И заедно с това, успоредно с това – отстояване и спазване на човешките, гражданските и политическите права на всички български граждани и в България и където и да се намират по света“, подчерта Мустафа Карадайъ./monitor.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *