Карадайъ: Естествено, че ще поискаме коалиция, с която да управляваме

Карадайъ: Естествено, че ще поискаме коалиция, с която да управляваме

Дали ще е с ГЕРБ или с тези, които са против ГЕРБ? Ние анти или против не правим и не сме правили, ние сме за ясна политическа програма, за ясни приоритети. С кого ще управляваме? С тези, които споделят програмата ни за ускорено икономическо развитие на страната. Дали ще разчитаме на Пеевски за изборите, нека да кажа. Познават го нашите структури, познават го избирателите от районите, в които е бил народен представител, в ковид-19 с неговата дарителска кампания, също го познават кой е. От тази гледна точка номинациите вървят през местните структури и областните съвети, и накрая Националният щаб реди листите. Към настоящия момент има номинации за г-н Пеевски от много места, но с него не съм водил разговори дали ще участва в изборите. Нашите срокове приключват в понеделник, след вторник ще редим листите и ще стане ясен този въпрос.

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в „Панорама“ по БНТ.

Държавник като г-н Ахмед Доган се ражда на 100 години веднъж, него историята ще го оцени след време. Призивите на г-н Доган ДПС да покаже какво може на изборите, се отнасят за различни неща, но доколкото се отнася за изборите, по презумпция в изборите като демократичен способ, всички партии участват, за да спечелят изборите и да достигнат до властта. Тук обаче има едно „но“ и едно важно „но“.  Защото колегите да стигнат до властта, някак за тях малко звучи като самоцел: ние ще победим, ще имаме мандат и ще съставим правителство. Дотук нещата са добре. Обаче въпросът е друг. За какво е тази власт? Защото за нас, за ДПС, властта никога не е била самоцел. Напротив, властта е инструмент за реализиране на програма за управление на страната, а ние в ДПС имаме програма за ускорено развитие на страната като инструмент за преследване на определени цели. Така или иначе за целия този период, мога да кажа последните пет, десет години, въпреки нашите призиви, не успяхме да седнем и да дефинираме националните приоритети, а това е да се подобри качеството на живот в страната на хората, за да може да живеят хората по-добре, допълни Карадайъ.

Аз мисля, че ДПС винаги има държавническо поведение, гледа напред и в перспектива. Мисля, че това се вижда от редицата декларации и редицата примери, които сме давали от тръгването на Народното събрание през последните десетина, 11 години. Има хора, пребиваващи във властта на държавата без посока, без ясни приоритети и без ясна програма за ускорено развитие. Ако погледнем, че ние в момента сме последната икономика в Европейския съюз, ние не сме призвани да бъдем на последно място. Напротив, ние трябва да се възползваме от всички възможности и от всички ресурси, които имаме, за да имаме ускорено развитие и да се отлепим от дъното на Европейския съюз. Мисля, че бъдещото поколение не е призвано да им завещаем дъното на Европейския съюз при всичките тези възможности, които ги има, каза още Мустафа Карадайъ.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *