Кандидати за народни представители от ГЕРБ-София присъстваха на първото издание на Bike Challenge в Нови Искър

Кандидати за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за София-град присъстваха на първото издание на Bike Challenge Нови Искър. Анатоли Илиев, Цвета Точева и Светослав Тодоров подкрепиха състезателите в надпреварата.

„Столична община организира различни спортни събития с цел популяризирането на масовия спорт“, каза кандидатът за народен представител Анатоли Илиев. Той подчерта, че в София с подкрепата на правителството се реализира най-голямата програма, която е насочена към подпомагане на детско-юношеските клубове. Тя е на стойност 800 000 лева. и всички столични спортни клубове имат възможност да участват със свои проекти. „За миналата година подадените предложения на индивидуалните спортове са 27, а при колективните 23. Очаква се тази година да се включат по-голям брой клубове и индивидуални състезатели. Чрез тази програма подпомагаме развитието на спортистите“, добави Илиев.  Над 100 са спортни събития, които ще се проведат в София през тази година.

Анатоли Илиев, добави че са направени стъпки да се възстанови парк Витоша за спорт. Там се възстановяват площадки и терени за спортуване. В града се правят и нови площадки за стрийт фитнес, които са изключително популярни сред младите хора и се използват активно. До момента са изградени над 52, продължава изграждането на нови. „Всичко това нещо се случва в интерес на спорта в София, за да могат младите хора да бъдат приобщавани“, каза още Илиев. Той добави, че е обърнато сериозно внимание на спортните площадки в училищата, обновяват се и се изграждат спортните салони. Анатоли Илиев, подчерта, че голяма част от събитията, които се организират са насочени към масовия спорт.

„Благодарение на финансовата подкрепа и последователната политика от страна на правителството Нови Искър се развива в положителна посока“, каза кандидатът за народен представител от 25 МИР Цвета Точева. Тя подчерта, че през последните няколко години значително е подобрена материалната база, както на училищата, така и на детските градини. „Изградиха се много спортни обекти, с които даваме възможност на младите хора в района да се развиват и да спортуват активно“, добави Точева.

Първото издание на Bike Challenge Нови Искър е реализирано от община Нови Искър с подкрепата на Столична община. Участниците бяха наградени от кмета на района Даниела Райчева

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *