Кандидатите на ГЕРБ почетоха паметта на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов

Кандидатите на ГЕРБ почетоха паметта на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов

С полагане на венци и цветя и минута мълчание днес бе почетена кончината на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов. Поглед пред паметта му склониха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС Даниел Александров, д-р Александър Паризов, Анелия Любенова и Станислав Тенев. Церемонията уважиха и стари седесари и общественици, участвали в онези паметни събития през зимата на 1997 г. Близките на покойния Георги Гиздов също бяха на възпоменателното събитие.

Михаил Панчев, който бе сред най-близките приятели и съмишленици на Г. Гиздов, припомни събитията от емблематичното за Дупница място:„ При дъжд, сняг, студ бяхме тук непрекъснато. През деня и през нощта. И казахме: Не на комунизма! За по-светло бъдеще на България! Нашата заслуга на Дупнишките барикади беше в това, че издигнахме този национален идеал на световно ниво и световните медии дойдоха на място и отразиха барикадите. Днес сме спокойни, днес сме уверени, днес сме тук, за да почетем паметта на знаменосеца на Дупнишките барикади Георги Гиздов. Днес сме тук да почетем паметта и на инж. Ангел Малинов, който бе един от инициаторите на това историческо събитие”.

Тодорка Савова, която също уважи помена за Гиздов се обърна към уважилите събитието с призив да помнят и пазят спомена за барикадите: „Приятели млади, обръщам се към вас, никога не забравяйте тези барикади на каква цена бяха. Помнете дупнишкия дух!“

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *