Каназирева: С подкрепата на правителството на Бойко Борисов в област Пловдив се ремонтират 200 км пътища

Каназирева: С подкрепата на правителството на Бойко Борисов в област Пловдив се ремонтират 200 км пътища

„Въпреки пандемията и предизвикателствата, пред които ни изправи COVID-19, работата по важните инфраструктурни проекти в Пловдивска област не е спирала, защото това е наш основен приоритет. За пример ще посоча, че за този период от година и половина на територията на Пловдивска област с подкрепата на правителството се реализират ремонтни дейности на близо 200 километра пътна инфраструктура, което не се е случвало досега“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област Дани Каназирева по време на посещението си на Околовръстното шосе на града, където започна вторият етап от реконструкцията на важния път. Ремонтът обхваща следващите 6 км. в участъка между кръстовището с „Коматевско шосе“ и пресичането с „Кукленско шосе“.

„Поднасям извиненията си към гражданите за неудобството, което се причинява. Имаме уверението, че ремонтът ще приключи предсрочно до началото на април, обясни Каназирева. Тя уточни, че ремонтът на Околовръстния път не означава спиране на намерението за неговото разширение. В момента тече проектирането му. Но заради лошото му състояние е взето решение той да бъде ремонтиран с полагане на три слоя асфалт, отводняване, хоризонтална и вертикална маркировка. Отделно, тече процедура за избор на изпълнител на Югоизточния обход, за да се затвори външният ринг на Пловдив.

„За мен като водач на листата на ПП ГЕРБ-СДС за област Пловдив е много важно започнатите проекти да бъдат довършени, защото са от значение за качеството на живот, важни са за гражданите и бизнеса. Умея да чувам хората и ще правя всичко възможно, за да им помагам“, допълни кандидатът за народен представител.

Каназирева обобщи и докъде са стигнали останалите важни инфраструктурни проекти на територията на областта. „Половината от пътя за Лъки вече е ремонтиран, като 20 километра от него са разширени. Приключи и първият етап от ремонта на Подбалканския път, продължава вторият етап – 12 километра от с. Певците до Карлово. Стартира така важния участък от Асеновград до Кърджали, който е 24 километра, предстои ремонт и на отсечките Асеновград – Първомай и Асеновград -Садово. Също така, тази година, по проект ще бъде ремонтиран пътят и за х. Здравец – от Околовръстното шосе на Пловдив, през с. Гълъбово до, х. Здравец“, допълни Каназирева. Тя припомни, че през миналата година е бил ремонтиран пловдивският участък от Пазарджишко шосе, Хисарският път, а до края на април се очаква пътят Раковски – Брезово да бъде завършен. С бързи темпове се изграждат и новите локали на Асеновградско шосе, които са с дължина общо 20 километра, като на целия път ще бъде монтирано осветление , а не само на кръговите кръстовища. Работи и се и по проекта за пътя Лилково и Ситово, където тече геодезия и се доуточняват процедурите с Горското стопанство. Завърши процедурата за проектиране и изграждане на нов мост при Първомай – с. Градина.

„Като водач на листата за областта на ПП ГЕРБ –СДС ще работя за довършването на Хисарския надлез, който от 30 години стои недовършен, а според специалисти конструкцията все още е годна. На следващо място за разширението на пътя от с. Труд до разклона на Калояново, който е изключително натоварен. Заложили сме и друг много важен проект, а именно реконструкцията на пътя Пловдив – Поповица – Първомай – Хасково, с дължина 44 км.“, поясни Каназирева.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *