Какво усети първата ваксинирана срещу COVID-19

Какво усети първата ваксинирана срещу COVID-19

В най-големия град на Вашингтон – Сиатъл, за първи път изпробваха новата ваксина мРНК-1273 срещу коронавируса върху здрава жена. Тя е 44-годишната американка Дженифер Халер, пише The Telegraph, цитиран от „Стандарт“.

По думите й първоночално тя не си дала сметка, че участва в толкова важен експеримент, но била запозната обстойно с всички рискове при клиничните изследвания. Твърди, че не е почуствала никаква болка или реакция от инжекцията.

За мен е много важно да съм полезна в тази ужасна пандемия, казала жената.

След като я ваксинирали, на следващия ден имала лека температура, а ден след това я боляла силно ръката. Но след това вече не усещала никакви болки.

Пред The Telegraph тя обяснила, че от съображения за безопасност я оставили под карантина. Казали й, че след време ще й направят повторна ваксинация, както и на останалите 44 човека, върху които се изпробва ваксината след нея в научния експеримент. За всички тях ще се грижат доктори до пролетта на следващата година.

Па-рано мРНК-1273 беше тествана върху животни и след положителни резултати започнаха и научните експерименти на въздействието на лекарството върху хора.

Успоредно с американците, тестване на ваксина върви и в Русия.

 

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.