Кабинковият лифт на Банско ще бъде пуснат на 8-ми декември за студентския празник

Това обяви Иван Обрейков, директор на ски зоната в курорта.

Причината е, че тогава се очаква да има много посетителите за студентския празник и зрелостниците да могат да се насладят на планината. Условия за ски все още няма, подчерта Обрейков. По план сезонът трябва да стартира седмица преди коледните празници, на 18 декември. Дотогава ще са ясни и цените на дневните лифт карти.

Обрейков обясни, че все още няма решение за цените, тъй като стойността на еленергията непрекъснато се променя, а таксите за ползване на лифта трябва да се определят до края на сезона. В момента са ясни цените само на сезонните карти, които са запазени на нивата от миналата година за всички лоялни клиенти. Така до старта на сезона могат да се купят карти по 1300 лева за възрастни, а за студенти, ученици и пенсионери – за 1200 лв. За деца от 7 до 12 години сезонната карта струва 700 лева, а за по-малките и възрастните над 75 години – таксата за ползване на лифт е 95 лв. за целия сезон, пише „Телеграф“.

Няма изискване за представяне на зелен сертификат за ползване на лифта, уточни Обрейков и допълни само, че посетителите трябва да имат маски. Той допълни, че всички посетители на ски зоната трябва да спазват същите противоепидемични мерки, както миналата година и няма новости.

Офертите за празника в хотелите в града варират между 40 и 150 лева, като някои са за вечер, а други – за двудневен престой със закуски и празнична вечеря.

Цените в туристическия сектор ще са по-високи спрямо миналия зимен сезон, заяви Полина Карастоянова, председател на Националния борд по туризъм, пред БТВ.

По думите й планинските категории хотели предлагат оферти за по 50 лева на вечер, както и за 500 лева на вечер. Тя допълни, че е логично да се търси напасване на цените между 10 и 15% спрямо миналата година заради поскъпването на енергията, горива, заплати, храни и други.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *