Италия затваря всички училища и университети заради коронавируса

План за затварянето на всички училища и университети до средата на март обмисля да въведе Италия, съобщи ВВС. Мерките са за спирането на разпространението на коронавирус. Днес жертвите от него в страната станаха над 80 души.

Министърът на образованието Лучия Азолини заяви, че решението за затварянето на всички учебни заведения ще бъде взето „до часове”. На фона на това, световноизвестният Лувър в Париж отвори врати за посетители след двудневно затваряне. Това стана след като в неделя музейните работници излязоха на протест и обявиха, че са притеснени от заразата. Ръководството ги увери, че ще бъдат взети всички предпазни мерки.

Трима граждани на Южна Корея починаха днес. Така броят на жертвите в страната достигна 35 души. Вирусът уби досега 92-а в Иран.

Заразата тръгна и в Израел. Трима души присъствали на футболен мач на Макаби Тел Авив и Напоел Тел Авив са били приети в болница с коронавирус.

Единия е тийнейджър, който се е заразил от търговец на играчки, който току що се е върнал от Италия. Саудитска Арабия забрани временно поклонничеството по светите места Мека и Медина.

Франция затвори 120 училища в зоните със заразени с коронавирус. В тях учат 35 000 ученици. Sony Pictures окачи катинари на три свои офиса в Европа. Те са в Лондон, Париж и полския град Гдиня.

Компанията Тесла обяви, че на своя Модел 3 в Китай ще слага по стара компютърна система. Причината е, че е прекъсната веригата с доставчиците.

Потребители се оплакаха, че в скъпите им коли има стара версия на компютърната система. Илън Мъск обеща тя да бъде апгрейдната безплатно.

Стартът на Баскетболната лига на Африка бе отложен заради вируса. В нея играят 12 отбора.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *