Италианец си татуира QR кода от документа за ваксина срещу COVID-19

Италианец си татуира QR кода от документа за ваксина срещу COVID-19

Италиански студент на 22 години реши да татуира на ръката си Кю Ар (QR) кода от сертификата за ваксината си срещу COVID-19, съобщи АФП.


Документът се изисква за достъп в заведения и кина и занапред Андреа Колонета от областта Калабрия в южната част на Италия само ще повдига ръкава на лявата си ръка, за да удостовери, че е имунизиран срещу COVID-19.

„Много е оригинално, харесва ми да съм различен“, каза младият мъж пред изданието „Кориере дела Калабрия“, след като се превърна в знаменитост благодарение на кадри в социалните мрежи Инстаграм и ТикТок.

Родителите му не били много ентусиазирани, обясни той. „Насърчиха ме…да бъда по-малко импулсивен и да помисля, преди да го направя“.

Видеозапис, публикуван в ТикТок от автора на татуировката Габриеле Перелоне показва младежа, който вдига ръката си, за да бъде снимана, преди да влезе в заведение на „Макдоналдс“. На следващия кадър се вижда как охраната сканира снимката на татуирания код, но записът прекъсва и не се разбира дали това било достатъчно, за да бъде допуснат Андреа в заведението.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *