Историческият музей в Разлог получи сертификат за участие в конкурса „Училището в музея, музеят в училището“

Историческият музей в Разлог получи сертификат за участие в конкурса „Училището в музея, музеят в училището“

Исторически музей – Разлог получи благодарствено писмо и сертификат от г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание, във връзка с участие в конкурса „Училището в музея, музеят в училището“.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'hHOMት четиридесет и четвърто народно събрание -комисия по образованието науката сертификат заучастие в конкурс за наградата „училището вмузея, музеят училището"- 2020 исторически музей -TP. разлог 9.12.2020 г. τp. софия милена дамянова председателняк комисиятато образованието унауката'

Целта е да се насърчава връзката между културните и образователните институции. Да се ползват пълноценно фондовете на знания, да се превърнат културните институции в живи класни стаи, изследователски лаборатории, дискусионни клубове, като по този начин се провокира естественото любопитство и се подпомагат познавателните процеси у децата. Учители, родители, музейни специалисти, специалисти в областта на културата, местна власт и политици да обединят усилията си и да си взаимодействат в осъществяването на програми, подкрепящи развитието на компетентностите, необходими на младите хора в XXI век.

Конкурсът се провежда за втора поредна година.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *