Интерпол търси 36 българки с жълта бюлетина

Интерпол търси 36 българки с жълта бюлетина

Част от сънародничките ни се „изпаряват“ в Непал; град Ница, Франция; провинция Козенца в региона Калабрия, Италия; град Финикс в щата Аризона и др.

Общо 36 българки се издирват от Интернет с жълта бюлетина из целия свят в момента. Последната изчезнала, която е добавена към списъка, е 47-годишната Надежда Димитрова, чиито следи се губят в Тел Авив – втория по големина град в Израел. Жената е родом от Русе и се „изпарява“ мистериозно навръх 31 декември 2021 г. Две години по-късно тя все още не е свалена от сайта на агенцията, пише „24 часа“.

След Надежда стои снимката на Азе Алексиева. Според информацията за нея тя не е припозната от баща си, тъй като използва фамилията на майка си, както и нейното първо име за свое презиме. Изчезва от Варна на 10 юли 2021 г., когато е само на 14 г.

Третата в списъка е 33-годишната Елена Петрова, чиито близки вече пет години не знаят какво се случва с нея. В данните е уточнено, че на 1 декември 2018 г., когато е била на 28 години, може да е посетила Франция. Не е конкретизиран град, както и дали със сигурност това е мястото, на което се е „изгубила“.

След първите три жени е 24-годишната Екатерина Николаенко, която е родена във Варна, но е дете на украинеца Олех Николаенко и българката Виолина Бояджиева. Следите й се губят в Одеска област на 9 юни 2017 г., когато е на 18 г. Срещу графата „Вероятно посетени държави“ са изброени Молдова, Русия и Румъния. Екатерина е от малкото, при които са описани „Отличителни знаци и характеристики“. Сред тях са: „6 – 7 см белег от термично нараняване в средната част на гърба, 2 см белег от лявата страна на челото и 1,5 – 2 см белег на брадичката“. В данните за самоличността е допълнено, че тя говори единствено украински.

Най-младата в списъка на българките, издирвани от Интерпол, е Анна Гергинова, която е родена в Испания. Тя е с българско гражданство, защото баща й Евтим е българин. Майка й се казва Антонина Снисаренко Александровна. Следите й се губят на 2 декември 2011 г., когато е само на 3 години. Днес Анна трябва да е 15-годишна тийнейджърка. В подробностите за нея е посочено, че говори български и „вероятно“ може да е посетила Италия. Не се уточнява с кого и как, въпреки възрастта , която не би позволила да преминава границата без родител или придружител със декларация.

77-годишната Мария Георгиева Здравчева е най-възрастната българка, търсена от агенцията. Към профила й не е приложена снимка. Изчезнала е на 29 декември 2010 г. в Първомай.

Част от сънародничките ни се „изпаряват“ в Непал; град Ница, Франция; провинция Козенца в региона Калабрия, Италия; град Финикс в щата Аризона, Америка; град Йоханесбург в Република Южна Африка. За една от тях – на име Ана Борисова, е споменато, че е посетила Доминиканската република.

Потъването вдън земя на всички тези жени е обвито в мистерия. Повечето от тях имат семейства и работа, не се оплакват от живота си, дори казват на близките си, че са щастливи и ги обичат. Един ден обаче излизат от дома си и повече никога не се връщат. Не оставят бележка след себе си и не се обаждат, за да обяснят нелогичното си поведение. В годините след това роднините им търсят отговор на въпросите дали са избягали, или отвлечени. Питат се дори дали все още са живи, или са убити от някого. Понякога не изключват да става въпрос и за самоубийство. За 67-годишната днес Невена Робева, чиито следи се губят през далечната 1997 г., е ясно, че е страдала от депресия. За Светослава Николова е подчертано, че е била болна от хепатит В и е имала проблеми с черния дроб.

Мистерия и до днес остава съдбата на изчезналата на 22 юли 2002 г. във Видин Десислава Севдалинова. Майката й е сигурна, че е станала жертва на трафик на хора. По случая години наред се води разследване, но без резултат. Дори има и заподозрян, който към онзи момент е гадже на девойката. Той сменя няколко пъти показанията си. Уликите също сочат към него. Според доказателствата въпросният човек е последният, с когото тя се е видяла. Младежът, който днес вече е мъж и има семейство, така и не попада зад решетките. Дори никога не е съден.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *