Интерпол издирвал български педофил, докато той „се крие“ в родното си село

Интерпол издирвал български педофил, докато той „се крие“ в родното си село

Български педофил, издирван от години от Интерпол, „се укривал“ всяко лято в родното си село в Родопите. 56-годишният Ю.А. е с влязла в сила присъда за сексуално насилие над дете в Турция. Докато международната полицейска организация го издирвала, той прекарвал лятната си отпуска в селото, в което се е родил. За това разказва rodopi24.com.

Педофилът вече е задържан, това станало при акция на полицията в София на 20 януари.

Мъжът е бил обявен за издирване с червен бюлетин от Интерпол от 27 януари 2017 г. по искане на властите в Анкара. Спрямо него има влязла в сила присъда от 14 април 2015 г. от съда в Турция.

Със свое решение от 16 октомври 2020 година състав на Софийски градски съд е постановил мъжът да изтърпи за това престъпление наказание от 6 години лишаване от свобода.

Родопчанинът вече е приведен в затвора в Пазарджик за изтърпяване на наказанието, съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Той се изсели в Турция още през 90-те години на миналия век, разказаха пред rodopi24.com негови съселяни. Създал и семейство в Бурса, а през лятото си идвал в селото. Хората разбрали за изнасилването от медиите.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *