Инж. Кр. Герчев: Само двама от положителните 60 с covid-19 в разложкия цех са със симптоматика

„Само двама от положителните 60 с covid-19 в шивашкия цех в Разлог са със симптоматика. Предприети са мерки за карантиниране на хората, затваряне на предприятието, дезинфекция и всички предписания, които дават органите на Регионалната здравна инспекция.

Обяснението за създалото се огнище е, че в този цех работят хора от общините Белица, Якоруда, Разлог и селата и пътуват с автобуси. Правим всичко възможно тези 60 човека да не разпространяват инфекцията“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

Той уточни, че в същия цех преди дни са установени положителни 5 работници, което е наложило и масово тестуване на всички останали. Поддържа контакти със здравната инспекция за изпълнението на всички предписания.

Кметът Герчев определи ситуацията в Разложката болница като сложна. Инфекциозно отделение е пълно с болни, има обособено и друго  ковид отделение. „Очакваме след дни да завърши ремонтът на неврологично отделение, за да бъде освободено отделението за долекуване и там да разполагаме с допълнителни стаи и легла. Притеснителни са умората и работата на медиците. Още по-притеснително е ако се увеличат заразените – няма да има лекари, но засега ситуацията е относително спокойна“.

Според Герчев за сега не е стои на дневен ред въпросът за привличане на лекари от други населени места. „Към този момент сме на ръба, но се справяме“./bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *