Индийски люляк ще краси Благоевград

По случай днешния Международен ден за опазване на околната среда доц. д-р Валентин Василев, обществен посредник на територията на община Благоевград, заедно с Младежки омбудсман на Благоевград и Детски парламент Благоевград и подкрепата на инж. Васил Бачев – Управигел на общинска фирма „Биострой”, организираха кампания по засаждане на дръвчета.

Пет дръвчета засадиха днес младите природолюбители в Благоевгад. „Индийски люляк,с много красиви цветове, в центъра на града няма такива дръвчета. Надявам се още следващата година да мож.ем да се порадваме на цветовете им.“, обясни инж. Васил Бачев.

“За моя голяма радост младите хора са много отворени и ангажирани към подобни екокаузи.“, изтъкна общественият посредник за територията на община Благоевград, доц. Валентин Василев.

„Апелирам младите хора да участват в подобни инициативи, защото докато сме млади и свежи можем да направим много положителни промени.“, каза Мария Чорбаджийска – младежки омбудсман на Благоевград

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни за насърчаване на осведомеността и действията за опазване на нашата околна среда. От отбелязването му, за първи път през 1972 г. до сега, хората са организирали хиляди събития – от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *